GAÜ, Grand Prix Ödülleri’ni topladı
GAÜ Mutfak Sanatları ve Gastronomi Bölümü’nün başarıları devam ediyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mutfak Sanatları ve Gastronomi Bölümü, Lefke Avrupa Üniversitesi’nde yapılan KKTC Gastronomi mutfak Yarışması'nda tüm ödülleri topladı.

Genel Klasman sıralamasında Grand Prix ödüllerini kazanarak 1. gelen GAÜ Mutfak Sanatları ve Gastronomi bölümü öğrencileri sevinçlerini mutfak eğitmenleri ve öğretim üyeleri ile paylaştı.

Yarışmaya çok iyi hazırlanan öğrenciler, yoğun geçen günlerin ardından gelen bu başarıyla tüm yorgunluklarını unuttuklarını ifade ettiler.

Yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan GAÜ Gastronomi Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Bozdağlar “Bu süreç bizim kendi kalitemizi test ve bu seviyeyi nasıl yükseltebiliriz anlamında bizim için çok önemli bir kilometre taşı oldu” dedi.

Yarışmaya diğer üniversitelerden de çok iddialı ekiplerin katıldığını belirten Hüseyin Bozdağlar “Öğrencilerimizle birlikte inanarak ve kenetlenerek bu başarıyı yakaladık” dedi.

Toplam 3 ayrı klasmanda en fazla puanı alarak diğer okulları geride bıraktıklarını ifade eden Bozdağlar “Öğrencilerimiz disiplinleri ve yarışmada gösterdikleri yaratıcılık ile klasman birinciliğini hakkıyla aldılar. Ali Özçil ve Mustafa Şah, yılların birikimini öğrencilerine aktarmaya çok iyi başardılar” dedi.

GAÜ Turizm ve Konaklama Meslek Yüksekokulu Direktörü Yrd. Doç .Dr. İsmet Esenyel ise “GAÜ Gastronomi Bölümümüzün başarılarının artarak devam edeceğine inanıyorum çünkü , uzun bir yapılaşma ve hazırlık sürecinden sonra Kıbrıs üniversiteleri içerisine en büyük ve en donanımlı uygulama mutfaklarını kurduk” diyerek öğrencilerin Le Chateau Lambousa Hotel’de deneyim kazandıklarını ifade etti.

Yeni bir süreç başlatıldı

Esenyel “Mutfak Sanatları ve Gastronomi eğitiminin, sektörel tecrübesi yüksek kişiler ve donanımlı bir alt yapı ile desteklenmesi gerekiyor, biz bu süreci oluşturmaya başladık” dedi.

16 aylık bir süreden sonra Paul Bocuse Institiute ekspertizi ile uygulama mutfağının 2 ay önce resmi açılışının yapıldığına dikkat çeken Esenyel “ilişkilerimiz hem Girne Kampüs, hem de diğer kampüslerde Paul Bocuse ile artarak devam edecek, hazırlık süreçleri ve müfredat uyarlamaları kolay değil ama en iyisini bulmaya gayret ediyoruz” dedi.

Hedeflerinin, İstanbul’da uygulamalı gastronomi okulu ve Paul Bocuse’dan gelecek öğretim üyeleriyle yeni nesil aşçıların yetiştirilmesi olduğunu söyleyen Esenyel, “Şu anda yerel öğretim üyelerimiz adanın en iyilerinden ve bu başarı yeni dönemde Fransa PBI’dan gelecek kişilerin aramıza katılmasıyla hedeflerimize ulaşmak için çok çalışacağız” dedi.

Sürecin henüz başında olduklarını vurgulayan Esenyel, “Kıbrıs’ın yerel mutfağı, doğal sebzeleri, otları, eti, balığı, hellimi ile yeni tadları ve menüleri duyurmaya çalışacağız, bu ülkeye gelen turistler, Kıbrıs gastronomi mutfağının lezzetinden tadarak gidecek” diye konuştu