GAÜ ECZACILIK FAKÜLTESİ KKTC ADINA BİLİMSEL ÇALIŞMALARA HAZIRLANIYOR‏

“Burada çok güzel çalışmalar yapacağız”

GAÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Turay Yardımcı, önümüzdeki yıl farklı çalışmalar, bilimsel araştırmalar yapacaklarını, Kıbrıs’ın kalkınması noktasında da çok güzel çalışmalar ortaya koyacaklarını söyledi.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektör Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyesi Doç.Dr. Hossein Sadri başkanlığında GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü’nde gerçekleştirilen ziyarette GAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Meslek Yüksekokulu, Hemşirelik Bölümü, Eczacılık Fakültesi, Denizcilik Fakültesi öğretim üyelerinden oluşan kadro, inşaat alanı ve arıcılık merkezinde incelemelerde bulunuldu.

Bilimsel çalışmalar

Arıcılık Merkezi incelemelerinin ardından ise Eczacılık Fakültesi alanında gerçekleşecek olan bilimsel araştırmalar hakkında da Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Turay Yardımcı şunları ifade etti: “Çok etkilendik, Karpaz Yaşam kampüsünden ve arıcılık hakkında bugün çok fazla bilgi edindik. En güzel yanı ise Eczacılık’ta bazı bilim dalları arılar üzerinde çok güzel bilimsel araştırmalar ve burdan çıkarılan sonuçlar ile de çok güzel çalışmalar gerçekleşebilir. Özellikle destekleyeci tedavisi noktasında kullaılan propolis, arı sütü ve imul sistemden tutun antibakteriyel noktasında çok güzel çalışmalar elde edilebilir. Bununla ilgili daha iyi üretime geçme aktif maddelerin izole edilmesi noktasında eczacılıkta bunların hem uygun hem de aktif bir şekilde yapılabilmesi mümkün”

Fakültede yapılacak çalışmalar

Özellikle Karpaz Yaşam Kampüsü’nü gördükten sonra fakültede yapılacak çalışmalar hakkında çok heyecanlandığını belirten Prof.Dr. Turay Yardımcı “Şunu öncelikle ifade etmek isterim. Öğrencilerimizin kampüs ortamında gerçekleşecek olan laboratuvarlarda pratik imkanlar ile arılar üzerine de burada oluşturalan alt yapı olanakları ve bilimsel çalışmaları hem yerinde hem de pratik olarak gerçekleştirme imkanları öğrenciye sunmuş olduğumuz en güzel imkanlardandır” dedi.


Alternatif tıp

“Alternatif tıptan ziyade destekleyici tıp veya ikisinin bir arada kullanıldığı batı tıpının da eğitimlerimizde değinmek istediğim konulardan birisi” diyerek Alternatif tıp konusunun günümüzde Türkiye genelinde camiasında çok geç olarak kabul edilmiş olduğunu da vurgulayan

Prof.Dr. Turay Yardımcı, şöyle dedi: “Bu seneki Eczacılık Fakültesi öğrencilerimize ilk giriş dersinde bu konuya değinip onlara bu konunun var olduğunu ancak konuyu ele alıp doğruları ve yanlışları ile beraber öğrencilerime anlatacağım noktaların başında gelmektedir. Tam bilimsel çalışmaların yapılacağı dallar ile birlikte dünya geneline katkı sağlayacak çok güzel çalışmalar hazırlayacağız. GAÜ Eczacılık Fakültesi, önümüzdeki yıl farklı çalışmalar, bilimsel araştırmalar ve önümüzdeki yıl hedeflerimiz ile birlikte öğrencilerimiz ile beraber çalışmalara Kıbrıs’ın kalkınması noktasında da çok güzel çalışmalar ortaya koyacağız”











............