KIBRIS MANŞET Özel Haber

 GAÜ Büyükonuk’un Turizm Değerleriyle İlgili Önemli Açıklamalarda Bulundu


Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)’den yapılan yazılı açıklamada, Büyükkonuk’a kazandırılan değerlerin korunması ve geliştirilmesi gerektiğini, böylece bölgenin Eko-Köy özelliğinin güçleneceği vurgulandı.

Kazanımlar geliştirilmeli
Bölgesel kazanımların korunması yanında geliştirilmesinin de önemli olduğuna dikkat çekilen açıklamada, aslolanın bölgesel ve toplumsal kazanımlar olduğu belirtildi.
Büyükkonuk’ta turizm açısından oldukça elverişli bir ortam olduğu, bunun dikkate alınarak her türlü gelişmeye yardımcı olunması gerektiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

Yeni yatırımlar

“Büyükkonuk bölgesinin gelişmesi, uluslararası alanda tanıtılması ülke turizmi için oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Mevcut değerlerin yeni yatırımlarla geliştirilmesi sadece bölge halkının değil, ülke turizminin de menfaatine olacaktır.”
Açıklamada, Büyükkonuk’ta oluşturulan değerlerin bölge halkına katkısının önemine de dikkat çekilerek “Eko-Köy olarak öne çıkarılması gereken Büyükkonuk’un öncelikle kamu yararı düşünülerek değerlendirilmesi gerekmektedir” denildi