GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar başkanlığında Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün ve Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Ferhat Erişir’den oluşan GAÜ bilim heyeti, Kazakistan'a gerçekleştirdikleri ziyaretlerde önemli temaslarda bulundu. Heyet, GAÜ Uzay Bilimleri ve Astronomi Bölümü için attıkları adımların yanısıra, Abay Kazakistan Ulusal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. S. Zh. Praliev ile iki üniversite arasında önemli işbirlikleri için bir araya geldiler.
Girne Amerikan Üniversitesi ve Abay Kazakistan Ulusal Üniversitesi arasında gerçekleştirilecek anlaşma öncesi GAÜ Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ve Abay Kazakistan Ulusal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. S. Zh. Praliev anlaşma öncesi detayları görüşmek üzere biraraya geldiler.
Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, Girne Amerikan Üniversitesi ve Abay Kazakistan Ulusal Üniversitesi arasında gerçekleştirilecek akademik işbirliği anlaşması ile 2+1, 3+1 eğitim programın yanısıra, müşterek programlar açarak öğrencilere çift diploma imkanının sağlanacağı bildirildi. Protokol kapsamında iki üniversite arasında öğrenci ve akademisyen değişiminin yanısıra ortak akademik organizasyonlar ve bilimsel çalışmalar gerçekleştirileceği belirtildi.
GAÜ’ye Kazakistan ve Dubai’de Üniversite Kurma Daveti
Ayrıca, gerçekleştirilen ziyaretlerde GAÜ’ye Almaty Üniversitesi’nden Kazakistan’a üniversite açma daveti alındığı bildirilirken, bunun yanında Dubai’de ortak çalışma ile “Knowledge Village” (Bilgi Köyü) oluşturmak içinde davet alındığı ifade edildi.