GAÜ Bilim Heyeti, Bal Ormanları Projesi İnceleme Gezisine Katıldı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektör Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyesi Doç.Dr.Hossein Sadri başkanlığında GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsüne gerçekleştirilen ziyarette GAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Meslek Yüksekokulu, Hemşirelik Bölümü, öğretim üyelerinden oluşan kadro ile inşaat alanı ve arıcılık merkezinde incelemelerde bulunuldu. Sağlık alanında bilimsel yayınlar ve çalışmalar adına projeleri şekillendirmek adına da gerçekleştirilen gezide Sağlık alanındaki uzman isimler şunları söyledi;

Prof.Dr. Ahmet Başustaoğlu

İnceleme gezisiyle ilgili olarak açıklama yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Başustaoğlu "Hayran kalmamak mümkün değil, öncelikle onu söylemek istiyorum. Arıların yaşam sikruslarını dinleme fırsatımız oldu ve bizzat yerinde kovanlarda en yakından inceleme fırsatımız oldu. Kampüs olarak sorarsanız ise burası harika bir kampüs oluyor emeği geçenlere teşekkür etmek lazım. Gerçekten çok faydalı olacak, ziraat açısından ve arıcılığın da aynı zamanda Kıbrıs'a çok büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Hüseyin Balkaya'nın arıcılık merkezi ile ilgili gerçekleştirdiği sunumda ve anlattıklarında ise, sağlık alanında geleceğe dönük özellikle propolis ve polenler üzerinde çok güzel bilimsel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak hedefimiz bahsedilen 2017 Toronto kongresine bildiri çıkarıp göndereceğiz umarım. Burada harika bir ekip var gelecek için güzel işler üreteceğiz diye düşünüyorum" dedi.

Yrd.Doç.Dr. Mehmet Avcı

İnceleme gezisine katılan GAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Yüksekokulu Müdürü, Yrd.Doç.Dr. Mehmet Avcı da yaptığı konuşmada "Bugün arıları inceledik ve GAÜ'nün arı gibi çalıştığını gördük" diyerek şunları söyledi: "Kıbrıs'ın ihtiyacı olan bir durum bilimsel ve temiz bir yatırım ve dünyaya örnek olacak çalışmalar yapılıyor, Burasının üniversite şemsiyesinin altında bulunması akademik yayınlar adına da çok önemli, bölge halkı özellikle buradan faydalanacak, bunlar çok güzel çalışmalar. Bu sebeple de ilerleyişini büyük bir heyecan ile izliyoruz" dedi.

Halin Bareke

GAÜ Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Halin Bareke de yaptığı konuşmada "Şu anda bize yapılan sunumdan sonra çok güzel araştırmaların yapılacağına inanıyorum" diyerek şöyle devam etti: "Sağlıkta kanser ile de ilaç gelişiminde potansiyel olan alt yapı olduğundan çok güzel bilimsel araştırmalar yapılır. Genel felsefe ise şudur sanırım; Doğru yerde doğru çalışmaların yapılması önemlidir. Karpaz'da, burada bulunan imkanlar ile -ki çok ilerlediğini gördük- bu sebeple de güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum"

Doç.Dr. Tülin Bodamyalı

GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Doç.Dr. Tülin Bodamyalı da geziyle ilgili olarak

"Karpaz yaşam kampüsünün temel atma töreninde bulunmuş biri olarak bugün geldiği nokta beni çok heyecanlandırdı" dedi. Bodamyalı "Hem akademisyen olarak gelişime katkı koymak, hem de ilk etapta yerel halka sağlayacağımız destekleri düşününce çok heyecanlanıyoruz.''dedi.

Yrd.Doç.Dr. Fatih Hüseyinoğlu

GAÜ Araştırma Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Fatih Hüseyinoğlu da inceleme gezisiyle ilgili görüşlerini anlatırken "Buraya ilk gelişim, çok etkilendim ve çok beğendim GAÜ Araştırma Koordinatörü olarak burada çok güzel araştırmalar yapacağımıza eminim. Şu anda sürekli fikir düşünür olduk , çok güzel bir alt yapı imkanı var. Ben kampüs alanının bu kadar büyük olacağını ve arıcılık merkezinin bu alanda bu kadar gelişmiş olduğunu tahmin etmiyordum, çok etkilendim" dedi.

Hüseyin Balkaya

GAÜ Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi Direktörü Hüseyin Balkaya da merkezde çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek "Bugün de GAÜ bilim heyetimizi ağırlamaktan çok büyük mutluluk duydum. Sağlık akademiyenlerimiz ile birlikte olmak da ayrıca önemli. Arıcılık merkezi üretim AR-GE çalışmaları ve eğitim alanındaki çalışmalarını sürdürüyor. Bal ormanı projemiz ile de aynı zamanda çalışmalarımız bölgeye katkı koyacaktır. Kampüsümüzde laboratuvarlarımız, bal paketleme bölümümüz ve binamızın bitmesi ile gerekli analizler ile birlikte tüm Kıbrıs'a hizmet verecek şekilde gıda güvenliği noktasında da çok güzel çalışmalar yapacağız, önümüzdeki iki ay içerisinde de laboratuvar çalışmalarımızı bitireceğiz" diye konuştu.










........................
........