Facebook'tan Ücretsiz İnternet Müjdesi!
Facebook, internet.org projesi ile ilk kez ücretsiz internet erişimi sunmaya başladı.

Bir senedir bu sosyal sorumluluk projesi internet.org adresini hayata geçirmek için çalışmalar yapan ve hatta interneti yaygınlaştırmak için insansız hava araçları geliştirmeye kadar işi vardıran Facebook sonunda bu alanda ilk adımını attı ve ilk ücretsiz internet erişimi girişimini Zambiya lılara sunmaya başladı.

Sosyalmedya.co'nun haberine göre Zambiya'daki yerel bir GSM firması olan Airtel ile işbirliğine giden Facebook bugün yayınladığı Android ve web uygulamalarından kullanıcıların içinde Facebook, Messenger, Google arama ve Wikipedia'nın da bulunduğu 13 farklı servise ücretsiz olarak bağlanmasını sağlamaya başladığını duyurdu.

Internet.org'un uygulamaları sayesinde Zambiya'da bulunan kullanıcıların sağlık, iş ve lokal bilgi servislerine hiçbir veri ücreti ödemeden ulaşabileceğini söyleyen Facebook böylelikle daha fazla kişiyi online dünyaya kazandıracaklarını söylüyor. Son olarak kullanıcıların bu servisleri daraltılmış halleriyle kullanabileceklerini de belirtmekte fayda var.

İlk ücretsiz internet erişimi girişimine Zambiya'dan başlayan Facebook'un sıradaki hedefinde ise öncelikli olarak Afrika'daki diğer gelişmekte olan ülkelere bu hizmetini yaymak var.