İstanbul temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu dün akşam yurda döndü.

KKTC’ye saat 20.15 sıralarında gelen Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu Ercan Devlet Havalimanı’nda  Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun karşıladı.  

Cumhurbaşkanı Eroğlu Ercan’da basına yaptığı açıklamada, İstanbul temasları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, İstanbul’a cuma akşamı gittiğini anımsatarak, aynı gece Ankara’dan İstanbul’a gelen Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Atatürk Havalimanı’nda görüştüklerini kaydetti. Cumhurbaşkanı Eroğlu, Gül ile müzakereler konusunda konuştuklarını söyledi.

Şişli Belediyesi tarafından yaptırılan Rauf  Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi’nin temel atma törenine katıldığını, ardından da  Bahçeşehir Üniversitesi’nde “Kıbrıs Müzakerelerinin Dünü, Bugünü” konulu konferans verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu,Marmara Grubu Vakfı ile Büyük Kulüp'ün organize ettiği kokteyl ve yemeğe katılarak, katılımcılara Kıbrıs konusunda bilgiler verdiğini kaydetti.

ERDOĞAN’A GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a geçmiş olsun ziyaretinde bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, görüşmede Başbakan Erdoğan’a görüşmelerle ilgili bilgi aktardığını da anlattı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, İstanbul temaslarının son derece yararlı geçtiğini söyleyerek, 2 günlük ziyaretlerini en iyi şekilde değerlendirdiklerini sözlerine ekledi.