Ercan’da Bakan Sekreterinden, Memura Küfür

KKTC olarak isimlendirilen coğrafyada bu kadar da olmaz dedirten olayların yaşanmasına devam ediliyor.
Ercan Hava Alanında yaşanan olay herkesi hayretler içerisinde bırakırken bu kadarı da olmaz dedirtti.
AĞIZA ALINMAYACAK KÜFÜRLER EDİLDİ
Maliye Bakanının sekreterinin oğlunun gümrük mevzuatı gereğince gümrüğe tabi olan bavulundaki elektronik eşyayı, gümrük memuruna bildirim yapmadan gümrükten geçirtmek isteyince bavulu açıp elektronik eşyaya el koymak isteyen gümrük memuruna, Maliye Bakanı sekreteri tarafından ağza alınmayacak küfürler edildiği öne sürülüyor.
maliye
KÜFÜR POLİSE ŞİKAYET EDİLMEDİ MALİYE BAKANLIĞINDA KALDI
Yapılan araştırmada, küfür olayının, Maliye Bakanı Zeren Mungan’dan çekinildiği için polise şikayet edilmediği, ancak Güç – Sen tarafından Maliye Bakanlığına dilekçe ile intikal ettirildiği öğrenildi. Maliye Bakanı Zeren Mungan tarafından konu ile ilgili soruşturma açılıp ayrıca gümrüğü ödenmeyen elektronik eşyaların da gümrük vergisinin ödenip, ödenmeyeceği merak konusu oldu.
BAVULU AÇMAK İSTEMEDİ AMA BAVUL ZORLA AÇILDI
Güvenilir bir kaynak yaptığı açıklamada, geçen hafta içerisinde yurt dışından gelerek Ercan devlet Havalimanında gelen yolcu salonda bekliyordum. Burada gördüğüm ve beni hayrete düşüren orada yaşanan bir olayı araştırmanız için gördüğüm bilgilerimi paylaşmak istiyorum sizinle dedi.
Ayni kaynak açıklamasına devamla şunları kaydetti. ‘Türkiye’den ülkemize gelen bir yolcunun bavulu, Görevli gümrük memurları tarafından aranmak istendi ve zorla da olsa bavul arandı.
AĞZA ALINMAYACAK KÜFÜRLERİ SIRALADI
Aramada Kıymetli elektronik eşya bulunarak bu eşyalara gümrük tarafından el konuldu. Ancak, bavulu aranan kişinin Bayağı hatırlı kişi olması nedeniyle, orada çok agresif bir tutum aldığı ve ağza alınmayacak küfürler ettiğini gördüm.
Bu hatırlı kişinin, hatırlı annesi ve babasının da yolcu olmadan sırf oğullarını karşılamak için orada bulunması olaya karışmasına vesile oldu.’
GÜMRÜK MEMURUNUN BİR ÖZÜR DİLEMEDİĞİ KALDI
Daha sonra el konulan eşyalar oradaki üst görevliler tarafından şahıslara iade edildi ve nerdeyse özür bile diler gibiydiler. Bu hatırlı kişiler ise, Maliye Bakanı sekreteri ve ailesinden oluşmaktadır ifadesinde bulunan ayni kaynak, bakan sekreteri orada görev yapan memura ben sana günü gösteririm diyerek eşyalarla birlikte alandan ayrıldılar.
Konunun tarafınızdan detaylı olarak araştırılmasını ve kamu önünde deşifre edilmesini bu ülkede kimsenin kimseye makamı ne isterse olsun küfür edemeyeceğinin bu vesile ile öğrenilmesini rica ederim dedi. 

Kaynak: Kıbrıs Sözcü