Endonezya'da 16 yaşındaki Ari Wibowo, çok nadir görülen bir cilt hastalığı sebebiyle zorlu bir hayat yaşıyor.

Eritrodermi ya da kırmızı adam sendromu olarak bilinen hastalık nedeniyle Ari, cildi pul pul olup döküldüğü için çevresinde "Yılan Çocuk" diye biliniyor.

Endonezya'nın Tanggreng şehrinde yaşayan 16 yaşındaki gencin cildi, hastalık nedeniyle her 41 saatte pul pul dökülüyor.

Doğduğu günden beri hastalıkla mücadele eden Ari, her saat başı aşırı şekilde kuruyan cildini suyun altına girerek nemlendirmeye çalışıyor, her 3 saatte bir özel cilt nemlendiricisi kullanıyor.

Endonezyalı doktorlar, yapılan tüm çalışmalara rağmen nadir görülen hastalık için henüz bir tedavi yöntemi geliştiremedikleri için Ari'ye su ile cildini nemli tutması gerektiğini söylüyor.

Hastalığı nedeniyle konuşmakta zorluk çeken Ari'nin sol gözü de bulanık görüyor. Hastalık nedeniyle gözlerinin içi kırmızı olan Ari, hastalığına rağmen başarılı bir okul hayatı sürdürüyor.

Anadolu Ajansı'na konuşan Ari'nin dedesi Sumadi, Ari'nin, hastalığı nedeniyle dışlandığını söylerken, "Ari doğduğundan beri bu hastalıkla mücadele ediyoruz. Onu bu halde görmek bizi üzüyor. Her saat suyla ve özel losyonlarla derisini nemlendirmeye çalışıyoruz. Aksi takdirde ölebileceğini söylediler. Birçok hastaneye gittik ancak doktorlar bir tedavi bulamadılar. Devletin Ari'ye yardım etmesini istiyoruz" diye konuştu.