EMRULLAH TURANLI HÜKÜMETİ YIKACAKMIŞ...

Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın “Ercan ihalesini alan T&T şirketinin kar paylaşımını yapmaması durumunda ihaleyi iptal edebiliriz” açıklaması büyük yankı yaratırken, söz konusu şirketin sahiplerinden  Emrullah Turanlı da harekete geçti. Daha önceleri “KKTC siyaseti cebimde” diyen   Emrullah Turanlı’nın şimdi de yaptığı konuşmalarda “İhaleyi iptal etmek kolay değil, gerekirse bu hükümeti yıkarım” şeklinde konuşmalar yaptığı iddia edildi


SERDAR DENKTAŞ’IN AÇIKLAMASI 

Maliye Bakanı Serdar Denktaş yaptığı açıklamada, Ercan ihalesinde 2017 yılında şirketin kar paylaşımını yapmaması ve mahkeme sürecinin başlatılması durumunda tavrının net olduğunu belirtti. Ercan ihalesini alan şirketin devletin yükümlülüklerini yerine getirmeyişini gerekçe göstererek kar paylaşımını 2 yıl erteleme teklifinde bulunduğunu söyleyen Denktaş, “Devlet yükümlülüklerini yerine getirmedi ama sen 2 yıl bu parayı aldın, yatırım yapmadın bu parayı aldın” dedi.

SERDAR DENKTAŞ KARARLI

Serdar Denktaş “Ben bu ülkenin Maliye Bakanı olarak 2017 Ocak ayından itibaren kar paylaşımı istiyorum. 2017 Mart ayında ben Ocak, Şubat ve Mart gelirlerinin yüzde 47.7’sini almazsam bu iptal nedenidir. Eğer bu geliri almazsak sözleşme iptal edilebilir.”

 “KKTC SİYASETİ CEBİMDE”

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da , Meclis’te Ercan ihalesi tartışılırken yaptığı konuşmada Emrullah Turanlı’nın “KKTC siyaseti cebimde” şeklinde konuşmalar yaptığını açıklamıştı.