ELAM: 20 Temmuzda Türk Kanı İçeceğiz!

Güney Kıbrıs’ta Türk düşmanlığı ve Kıbrıslı Türklere yönelik saldırılar her geçen günle daha da yoğunlaşırken, ELAM militanlarının yeni saldırılara hazırlandığı bildirildi. Ulaşan bilgilere göre ELAM, 1-20 Temmuz tarihleri arasında Kıbrıslı Türklere yönelik saldırılarda bulunacak. Özellikle , Barış Harekatı’nın 42. yıldönümü olan 20 Temmuz’da şiddetli saldırılar bekleniyor.

Güney Kıbrıs’tan elde edilen bilgilere göre geçtiğimiz Perşembe akşamı Larnaka’daki ELAM merkezinde yapılan  toplantıda  yeni eylemlere ilişkin kararlar alınırken,  ELAM merkezi önünde toplanan  ve tek tip siyah T-shirtler giyen  Rum gençleri de “EOKA yolumuzu aydınlatıyor”, “Kıbrıs Helendir”, “Türkler Kıbrıs’tan dışarı” , “Zafere Kadar Mücadele” ve “Türk kanı içeceğiz” şeklinde  sloganlar attı. Rum gençlerinin ellerinde kesici aletler bulunması da dikkat çekti.

HEDEF 20 TEMMUZ

Barış Harekatı’nın 42. yıldönümü yaklaşırken, ELAM militanları Güney’de Kıbrıslı Türklere yönelik saldırılarda bulunacak, 20 Temmuz günü ise  gruplar halinde  KKTC sınırlarına yönelik hareketler gerçekleştirilecek.   Aynı gün sınır kapıları ELAM militanları tarafından kapatılacak ve Kıbrıslı Türklerin Güney’e geçişine izin verilmeyecek.