Ekrem Yeşilada hayatını kaybetti

Emekli öğretmen, besteci, turizmci, yazar Ekrem Yeşilada hayatını kaybetti.

Söz ve bestesini yazdığı "Beşparmak Dağı Sıra" türküsüyle tanınan 86 yaşındaki Yeşilada, yaşama veda etti. Yeşilada, bugün öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

1931'de Gönyeli'de doğan Ekrem Yeşilada, müzik, turizm ve edebiyat alanlarındaki ve sivil toplum örgütlerindeki çalışmalarıyla tanınıyordu.

Kıbrıs Cumhuriyeti döneminde Ankara Büyükelçiliği’ne konsolos olarak atanan Ekrem Yeşilada, TMT saflarında da hizmetler vermiş, çatışmalarda yaralananlara ve Türkiye'de öğrenim gören Kıbrıslı öğrencilerin sorunlarıyla yakından ilgilenmişti.

Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı, Skal Kulübü kuruculuğu da yapan Yeşilada’nın turizm ve müzik konulu kitapları bulunuyor.

Sanatta 60’ıncı yılını doldurması nedeniyle 9 Mayıs 2012'de dönemin Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun himayesinde Lefkoşa AKM'de gala gecesi düzenlenen Ekrem Yeşilada'ya Eroğlu tarafından plaket de takdim edilmişti. Gecede sanatçının besteleri seslendirilmişti.

Yeşilada'nın hayatını konu alan 384 sayfalık “Bestekar ve Müzik Adamı Ekrem Yeşilada” adlı kitap ise Kasım 2015'te, aynı zamanda Yeşilada'nın öğrencisi olan gazeteci-yazar dramaturg Osman Güvenir tarafından kaleme alınmıştı.