Egzoz Emisyon Denetimleri  Sıklaştırıldı

Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi egzoz emisyon denetimlerini bu hafta başı itibariyle günlük olarak yapmaya başladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Çevre Koruma Dairesi ekipleri, Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi ile işbirliği içerisinde yollarda ve yetkili garajlarda egzoz emisyon kontrolleri gerçekleştiriyor.

Kontroller uyarınca, her bölgede yollar ve garajlarda yapılan uygulama ile kurallara uymayan  vatandaşlar  ve garaj sahipleri önce uyarılacak ve bir ay süre verilecek. İkazlara uymayanlara bir asgari ücret tutarında ceza kesilecek.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, egzoz emisyon kontrollerine büyük bir titizlikle önem verdiklerini ifade ederek, vatandaşlardan da bu konuda işbirliği ve destek istedi.

Uygulamaların  daha temiz ve yaşanabilir bir çevre adına gerçekleştiğini ifade eden Evren, bu konuya duyarsız kalmanın mümkün olmadığını belirtti.

Evren, vatandaşlara, özellikle araçlardan atılan ve  etrafa dökülen çöpler ile  egzozlarından havayı kirletttiği tespit edilen  araçlarla ilgili “ALO123” Çevre Hattı’na ihbarda  bulunmalarını istedi.