SAĞLIK BAKANI GÜLLE, DÜNYAYLA YARIŞABİLMEK ADINA EĞİTİMİN ÖNEMLİ OLDUĞUNU BELİRTTİ

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, dünyayla yarışabilmek adına eğitimin önemli olduğunu belirtti.

Eğitimci Mehmet İzzet, Gönendere’de adına yaptırılan “Mehmet İzzet Anaokulu”nda, öğrencilerin düzenlediği “Okul Öncesi Etkinlikleri Günü”nde anıldı.

Etkinliğe, aslen Gönendereli olan Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Sevgi Değgin, Serdarlı Belediye Başkanı Mehmet Kerimoğlu, Mehmet İzzet’in oğlu Hüseyin Erdal, veliler ve köy halkı katıldı.

“Okul Öncesi Etkinlikleri Günü”, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve And okunmasıyla başladı. Etkinlikte daha sonra Mehmet İzzet’in hayatı hakkında bilgi verildi.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, eğitime yapılan katkı ve yatırımların önemine dikkat çekerek, yıllar önce Gönendere köyüne böyle bir yatırım yapan Hüseyin Erdal’a teşekkür etti. Gülle, Mehmet İzzet’in her kesime eğitim veren biri olduğunu ve bu yüzden de çok sevilen bir kişilik olduğunu anlattı.

Dünyayla yarışabilmek adına eğitimin önemli olduğunu belirten Gülle, “Köy eğitim yönüyle çok verimli ama çok kurak ve diğer yönleriyle zayıf kaldı” dedi. Gülle, dernekler, sivil toplum örgütleri ve köy halkının da desteğiyle Gönendere köyünün daha iyi yerlere geleceğine olan inancını dile getirdi.

“KONUŞMALAR YAPILDI, ARMAĞANLAR VERİLDİ”

Okul Müdiresi Elçin Nuri etkinlikte yaptığı konuşmada, Mehmet İzzet ve oğlu Hüseyin Erdal’ın Gönendere köyüne eğitim adına yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti. Okulun geçmişi hakkında bilgi de veren Nuri, bu yıl ilki gerçekleştirilen etkinlikleri geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi.

Okul Aile Birliği Başkanı Süleyman Çorba da, etkinliğin gelenekselleştirmek istediklerini belirtti.

Okulda 1988 yılında öğrenim gören Nağme Vamık da, o döneme ait anılarını paylaştığı kısa bir konuşma yaptı.

Törende daha sonra konuşan Hüseyin Erdal, babası Mehmet İzzetin hayatının 43 yılını eğitime adamış bir insan olduğunu anlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Sevgi Değgin ise Mehmet İzzet’in yıllarca eğitime emek vermiş bir öğretmen olarak anılmaya devam edeceğini belirtti.

Etkinlikte öğrencilere Sağlık Bakanı Gülle ve diğer yetkililer tarafından armağanlar verildi. Etkinlik öğrencilerin gösterileriyle son buldu.