Devlet Planlama Örgütü (DPÖ) 25 Ağustos- 5 Eylül tarihleri arasından blok tarama (adres listeleme)  çalışması uygulanacağını bildirdi.

DPÖ Müsteşarı Ali Korhan yaptığı yazılı açıklamada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genelinde seçilen bloklarda gerçekleştirilecek listeleme çalışmasında, DPÖ  tarafından görevlendirilen anketörlerin görev yapacağını, görevli anketörlerin beraberlerinde, üzerinde DPÖ mührü olan görev rozetleri bulunacağını belirtti.

Araştırmalarda veri kalitesini sağlamanın en önemli unsurlardan birinin hane halkının vereceği bilgilerin doğruluğu olduğunu kaydeden Korhan, kamuoyundan bu konuda gerekli ilgi ve duyarlılığın gösterilmesini  rica etti.

Korhan açıklamasında, KKTC’de  iş gücünü oluşturan temel bilgilerin DPÖ İstatistik ve Araştırma Dairesi tarafından 2004 yılından itibaren düzenli olarak ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) standartları çerçevesinde uygulanmakta olan hane halkı işgücü anketleri (HİA) ile elde edilmekte olduğunu kaydetti.

Korhan, hane halkı işgücü anketinin örneklem planının 2011 Nüfus ve Konut Sayımı verileri kullanılarak 2013-2017 dönemini kapsayan 5 yıllık bir plan çerçevesinde tasarlandığını, mevcut durumda anket uygulanacak hanelerin seçiminde kullanılacak çerçevenin güncelliğini sağlamak ve sağlıklı veriler elde edebilmek için DPÖ İstatistik ve Araştırma Dairesi tarafından  25 Ağustos – 5 Eylül 2014 tarihleri arasında blok tarama (adres listeleme) çalışması uygulanacağını belirtti.