Dolar Neden Yükleliyor
BirGün "Bilal'e anlatır gibi" anlattı: Dolar neden yükleliyor



BirGün gazetesi bugün manşetten doların neden yükseldiğini anlattı.

"Anlayacaklarına dair umudumuz yok ama, işte doların yükselişinin nedenleri Bilal'e anlatır gibi AKP'ye anlatıyoruz" başlığını kullanan gazete, doların yükselmesinin şu 8 öaddede özetledi:

1- İki yıl öncesine kadar ABD Merkez Bankası (Fed) dolar basıp gelişmekte olan ülkelere paralar geldikçe bunu ekonomi başarısı olarak sundunuz.

2- Fed, muslukları kesip dolarları kendi ülkesine toplamaya başlayınca ekonomiden para çıkışı oldu. Bunu paralele, darbeye bağladınız.

3- Ekonomiye dolar girdiği dönemlerde yatırıma değil tüketime, harcamaya, ranta prim verdiniz; deniz bitince de şaşırıp kaldınız.

4- Yolsuzluklarınızla sıcak parayı cebe attınız. Ekonomiye siyasi operasyon/müdahale görüntüsü çizerek yatırımcıyı da kaçırdınız.

5- Çok sevdiğiniz inşaat sektörü büyüsün, rant projeleri gelişsin diye faiz indirmek istediniz. Ancak döviz çıkışını hızlandırıp doları yukarı fırlattınız.

6- Merkez Bankası'na "Faiz indir" baskısı yaparken öte yandan enflasyonun yükselişini görmediniz. Gıda fiyatlarının yükselişine gözünüzü kapattınız.

7- Bu yaptıklarınızla faizi indirecek ortamı da ortadan kaldırdınız. Faiz indiği anda doların daha da yükseleceğini çok geç anladınız.

8- Hırslarınız, rant duygularınız, her seçim öncesi oy için uydurduğunuz rezalet çılgın projelerinizle ülkeyi batırdınız. Umarız yargılanırsınız!

İşte BirGün'ün bugünkü manşeti: