Dokundu ama hissettiremedi!

KIBRIS MANŞET’in dünkü manşeti oldukça ses getirdi.

Manşetimiz sonrasında seçimler ve Halkın Partisinin gerçek oy oranlarının ortaya çıkması sonucu tarafsızca yaptığımız manşet haberimiz HP cephesinde çok sert tepkiyle karşılandı.

Öncelikle şunun iyi bilinmesi ve bellenmesi gerekir ki, ne Kudret Özersay ile ne de partisi Halkın Partisi ile hiçbir sorunumuz yoktur.

Kendileri seçime girmişler, aldıkları oy oranları sonrasında da Özersay, TAK ajansına açıklama yaparak partisinin bazı yerlerde oylarını artırdığını, bazı yerlerde de oylarını koruduğunu söylemiştir.

Rakamlara bakarsak bu söylenenlerin gerçek olmadığını görmek için ne profesör olmaya ne de Parti Başkanı olmaya hiç gerek yoktur.

Bir lig düşünün,

Her takım maça çıkmak zorundadır, çıkmadığı zaman hükmen mağlup sayılır, çıktığı maçlarda da attığı golle yediği gollerin farkına göre puan alır ve ligin sonunda çıktığı veya çıkmadığı maçlar dikkate alınarak değil, toplamda her takımın aldığı puana göre şampiyonla birlikte diğer takımların da bitirme sırası belli olur.

Halkın Partisi 11,000 seçmene sahip Gönyeli’de, Belediye başkan adayı bulamadığını bırakın, 12 Belediye Meclis Üyeliği için bile sadece 11 aday gösterebilmiş ve sonucunda da 7 Ocak Genel Seçiminde 1100 mühür aldığı Gönyeli’de 24 Haziran seçimlerinde sadece 360 mühür alarak oylarını Üçte Bire düşürmüştür.

Sayın Özersay oy oranlarınızı korudunuz mu yoksa yükselttiniz mi ???

Vadili’de CTP ve TDP destekli HP Vadili Belediye Başkan adayı, üstelik Lefkoşa İlçe Başkanı da Vadili’nin geniş ailelerinden birine mensupken sadece %9 oy aldı.

7 Ocak 2018 Seçimlerinde Vadili’deki 7 sandıkta 195 mühür alan Halkın Partisi Belediye Meclisi adaylarıyla sadece 83 mühür alabilmiştir.

Sayın Özersay 195 mühürden 83 mühüre düşürmek oy oranını korumak mı yükseltmek mi ? Siz Başkent Lefkoşa İlçe Başkanınızın yerinde bile oylarınızı yaklaşık ` oranında düşürdünüz!

Bize dokundunuz diye mi manşet yaptık ?

Bu örnekleri sayfalarca çoğaltırdık, ancak HP’nin oylarının düşüşünün her bölge için analizini yapmaya ne vaktimiz ne de sayfalarımız yetmez.

Dilerseniz siz bu işlemi yaptırırsınız, başınızı iki elinizin arasına alır nerede hata yaptığınızı düşünür bulursunuz.

Ama şunu bilin ki size ne garezimiz var ne de düşmanlığımız!

Eğer size karşı bir düşmanlığımız olsaydı, yıllardır gerçekleşen bir olay olan ve sizin esasta hiçbir katkınız olmayan bir ambulans uçağın ülkemize gelmesini Amerika’yı keşfetmiş, KKTC’yi BM’ye üye yapmış edasıyla yaptığınız açıklama sonrası halkın sosyal medyada sizinle alay etmesini haber yapardık ancak siyasi toyluğunuza ve heyecanınıza vererek dikkate bile almadık.

Halbuki ambulans uçağın Ercan’a inmesi için yapılan işlem Delicious Cafe’de boş masa var mı sorusu ve akabinde 4 kişilik bir masa rezervasyonuyla eşdeğerde bir işlemdi, konusu gelmişken buna değinmiş olalım dedik ki, hani bize dokundunuz diye zorumuza gitti dediniz ya, bu sefere dokunduğunuzda sağlam dokunun ki biz de hissedelim.

Gelelim şimdi Halkın Partisi nerede hata yaptı ? Neden bu durumlara düştü ?

Öncelikle Sayın Özersay size şunu hatırlatalım ki teselli bulup fazla moralinizi bozmayınız.

KKTC tarihinde 1975 doğumlu olan benim hatırladıklarım sadece şunlar :

Döneminin en başarılı bakanlarından, Kıbrıs Türk Halkının Lideri Dr.Fazıl Küçük’ün kardeşi oğlu İrsen Küçük’ün başkanlığındaki TAP,

Döneminin en başarılı bakanlarından, Kıbrıs Türk Kooperatifçilik hareketinin başarılı Bakanı İsmet Kotak’ın partisi,

Kuruluşundan hemen sonra güçlenen ve arkasından Hükümet ortağı olan Yeni Doğuş Partisi,

Kıbrıs Türk Halkının 1974 sonrası kurduğu ilk partilerden ve oldukça güçlü oy alarak seçimlerden çıkan Türkiye’deki Kıbrıslı Türk değerlerinden Alper Orhon Başkanlığındaki Halkçı Parti,

Yakın tarihimizde ise döneminin hızlı Milletvekillerinden Prof. Dr. Turgay Avcı başkanlığında kurulan ve CTP ile Kurulan Hükümette Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olan Prof.Dr.Turgay Avcı’nın partisi Özgürlük ve Reform Partisi de sizin gibi büyük umutlarla kurulmuş partilerdir.

Şuanda bunların hiçbiri siyasi hayatta değiller, hatta ebediyete göç eden parti başkanlarına da bu vesileyle Allah’tan rahmet dilerim.

Bu örneklerde de eminim ki unuttuklarım mevcuttur, daha detaylı ve tam bilgileri, eğer siyasete devam etmek arzusundaysanız araştırıp öğrenmenizi tavsiye ederim.

Neden Başarısız oldunuz biliyor musunuz?

Biliniz ki bizim size karşı hiçbir önyargımız ve garezimiz yoktur, sadece bir medya mensubu olarak doğruları da halkımıza iletmek mecburiyetindeyiz.

İşte gerek bizim gördüğümüz, gerekse sosyal medyada yapılan paylaşımlar sonucunda öğrendiklerimizden bazı sebepler, bizlere sataşmazdan önce, gereksiz meydan okumalardan önce, işte başarısızlığınıza sebep olan maddeleri bir gözden geçiriniz :

1- Dokunulmazlıkları kaldıracağız dediniz ancak UBP Genel Başkanı Sayın Özgürgün’ün kürsü dokunulmazlığı hariç tüm milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldıralım çağrısını sırf ortaklarınızla ters düşmemek adına duymazdan geldiniz ve KKTC’yi BM’ye üye yapmış edasıyla 3 – 5 tane garibanın mağduriyetini gideren Aytaç Çaluda’nın peşine düştüğünüzü açıklamaya devam ediyorsunuz.

2- Kooperatife Gübre diye satılan toprakların hesabını sormadınız!

3- Kooperatifin hellim ihracatı için çar-çur edilen paraların hesabını sormadınız!

4- Müşavirlik meselesini ortadan kaldıracağız dediniz ancak sadece 1 Kaymakam ile 2 Müdürü görevden alarak maaşsız bırakmaktan öteye gidememiş, yüz civarında müşavirin evde oturarak maaş almasına halen göz yumuyorsunuz!

5- Sayın Ahmet Tolgay başta olmak üzere bir sürü insan sizden seçimlerdeki tek malzemeniz hesapsız paralar konusunda söylemleri artık dedikodu safhasından çıkarıp, sonuca ulaştırmanız konusunda çağrı yaparken siz elinizdeki en büyük sermayeyi kaybetmemek adına

olsa gerek, bu konuların üzerine gitmek yerine Cumhuriyet Meclisinin 3 ay tatile çıkmasına sessiz kaldınız!

Sayın Özersay umut vadettiniz ama kusura bakmayınız boş çıktınız. Balonunuz patladı ve bunu örtmeye çalıştık sonra, öfkeyle etrafınıza saldırıyorsunuz.

Herkese çamur atıyorsunuz.

Herkes hırsız Özersay namuslu,

Herkes menfaatçi Özersay dürüst,

Herkes nemalandı ama Özersay hiçbirşey almadı,

Sayın Özersay artık etrafa laf atmayı, herkesi farklı birşeyle suçlamayı bırakarak hatalarınızdan ders çıkarmaya bakınız.

Halkın Partisinin kuruluşunda yanınızda olan son derece kıymetli insanları hatırlayınız, unuttuklarınızı da hatırlamak için dilerseniz listelere bakınız. İşte oylarınızın düşmesinin en önemli sebeplerinden birisi de budur.

Yola çıktığınız ekibin büyük çoğunluğu bile sizin demokratik olmadığınızı, partiyi tek adam zihniyetiyle yönettiğinizi iddia ederek sizi terk ettiler, işte oylarınızın düşme sebeblerinden birisi de budur.

Sayın Özersay Kıbrıs Manşet’in dünkü “HP ERİDİ” manşetimiz sonrasında sosyal medyadan

Kimisine mal beyanlarının üzerine gidiyor oluşumuz DOKUNMUŞ!

Kimisine dokunulmazlıkların kaldırılmasına dair duruşumuz;

Kimisine müşavirliği kaldıran yasayı geçirmiş oluşumuz;

Hatta kimisine seçim harcamamızı ve bütçemizi düzenli ve şeffaf biçimde açıklıyor oluşumuz!

Statükonun en temel savunucusu durumuna gelenlere belli ki çok DOKUNUYORUZ!

Hiç aksini düşünen olmasın, daha da DOKUNACAĞIZ.

Diye açıklama yapmışsınız.

Açıkcası bana yaptığınız hiçbirşey dokunmadı. Yada ben bir şey hissetmedim, size karşı hiçbir düşmanlığımız yok, sizin bize karşı varsa bilemeyiz. Sırf bu yüzden dokunacaksanız, sırf sizinle ilgili yazdıklarımız yüzünden de dokunacaksanız serbestsiniz ama

Dokunacaksan da öyle bir dokun ki hissedilsin!!!