“SORUNLARI SADECE BAKANLIK YA DA DEVLETİN ÇÖZMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

“SİVİL TOPLUMLA BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ”

Lefkoşa, 21 Ekim 14 (.): Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, çevre ile ilgili sorunları sadece bakanlık ya da devletin çözmesinin mümkün olmadığını belirterek, sivil toplum ile ortak hassasiyetlerle birlikte hareket edeceklerini kaydetti. Dinçyürek, atacakları adımlarda doğal yaşamın korunmasının öncelikli hedefleri arasında olacağını vurguladı.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Dinçyürek, Zeynel Arslan Başkanlığındaki Alevi Kültür Merkezi Gazimağusa Şubesi heyetini kabul etti.

Dinçyürek, çevre ile ilgili sorunların sadece temizlik yapılarak çözülemeyeceğini, “önce beyindeki kirliliği ortadan kaldırarak bir değişim yapılması gerektiğini” belirtti.

Duyarlılıkla gelişecek bu değişimin mutlaka sokaktaki kirliliğe de olumlu yansıyacağını kaydeden Dinçyürek, ancak bu şekilde daha verimli ve kalıcı işler yapılabileceğini ifade etti.

“BİRLİKTE HAREKET EDİLMELİ”

Sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket ederek ortak hassasiyetler belirleyip projeler ortaya koymanın önemine vurgu yapan Dinçyürek, gelecek nesillere daha iyi bir çevre bırakma adına birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

Dinçyürek, “Bakanlıkların ve devlet dairelerinin bu tip sorunları tek başına çözme şansı yoktur. Hep birlikte hareket ederek, önce kirletmeyerek, sonra da kirleneni temizleyerek bir yere varabiliriz. Atacağımız adımlarda doğal yaşamın korunması öncelikli hedeflerimiz arasında olacaktır” ifadesini kullandı.

Dinçyürek, Merkezle ortak projelerde birlikte hareket etmek istediklerini söyledi.

Alevi Kültür Merkezi Gazimağusa Şube Başkanı Zeynel Arslan da, Bakan Dinçyürek'e yeni görevinde başarılar diledi.

“Çevreye duyarlı olan bir sivil toplum kuruluşuyuz” diyen Arslan, çevre konusunda duyarlılığın artması gerektiğini, bu konuda üzerilerine düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

(GÖZ/ÖK)    FOTOĞRAFLI