Dikkatsiz Sürücü Can Aldı

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber 

Lefkoşa-Yenişehir’de, dün akşam üzeri meydana gelen trafik kazasın da aşırı süratli şekilde Mercedes marka aracı ile ilerlediği esnada direksiyon hakimiyetini kaybederek refüj üzerinde karşıya geçmek için bekleyen 4 kişiye çarparak birinin ölümüne sebep olan zanlı Gizem Galipoğluları tutuklanarak bugün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis Müfettiş Muavini Mustafa Berksan olayla ilgili bulguları aktardı. Berksan huzurda bulunan zanlı Gizem Galipoğluları’nın 20 Ekim tarihinde, saat 18.30 sıralarında Lefkoşa-Yenişehir’de Atatürk Caddesi üzerinde, çift şeritli yolda sağ şerit içerisinde batı istikametine doğru aşırı süratli ve tehlikeli bir şekilde seyrettiği sırada yönetimindeki ME 766 plakalı Mercedes marka salon aracı ile trafik ışıklarını geçtiğinde, dikkatsizliği sonucu direksiyon hakimiyetini kaybedip yolu ikiye ayıran orta refüj üzerine çıkarak kontrolsüz bir şekilde ilerleyip o esnada kuzeyden güneye yolu yaya olarak geçmek için orta refüj üzerinde beklemekte olan Maen Al Soboh, Khaled Dayate, Abdul Rahman Murad ve Rami Abualhayjaa’ya aracının sağ ön kısmı ile çarptığını söyledi.

Polis Müfettiş Muavini Mustafa Berksan konu aracın yayalara çarpmasının etkisi ile savrulan yaya Abdul Rahman Murad, o esnada karşı istikamette sağ şerit içerisinde tarafında kırmızı ışık da beklemekte olan Selçuk Yazıcı yönetimindeki salon aracın ön kaput kısmına çarpıp tavanı üzerinde sürüklendiğini, yine aynı konu aracın arkasında durmakta olan Emanuel Nkwiti yönetimindeki aracın ön camı üzerine düşüp tavanı üzerinde sürüklendiğini ve konu aracın arkasında durmakta olan Ahmet Şimşek yönetimindeki KB 859 plakalı aracın ön kaputu üzerine çarparak yol içerisine düştüğünü mahkemeye aktardı. Polis kaza sonucu ağır şekilde yaralanan Abdul Rahman Murad’ın kaza sonucu aldığı yaralara dayanamayarak ambulans ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine sevk edildiği sırada yaşamını yitirdiğini söyledi. Polis kazada hafif şekilde yaralanan Maen Al Soboh, kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi acil serviste yapılan tedavisine müteakip taburcu olduğunu diğer yaya Rami Abualhayjaa ise acil serviste müşahede altına alındığını söyledi.

Polis Müfettiş Muavini Mustafa Berksan mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirterek tahkikatın salimen yürütüle bilmesi için zanlının ilk etap da 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Vedia Berkut Barkın mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlının ilk etap da 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.