DİKKAT CEZASI VAR HATTA ARABANIZI ÇEKEBİLİRLER...!

Önümüzdeki haftadan itibaren Lefkoşa Belediye zabıtaları tarafından, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastahanesi içerisindeki engelli park yerlerine, hasta indirme bindirme noktalarına ve rampa önlerine park eden ve engelli amblemi taşımayan tüm araçlara cezai işlem yapılacak.

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi civarında ikazlara uymayan sürücülerin cezalandırılacağını bildirdi.

Açıklama şöyle:

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği olarak, bir ay önce Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastahanesi idaresi ve baş hekimi Dr.Ersan Berksel ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda, engellilerimizin hastahane binasına erişebilmeleri adına hastahanenin fiziksel çevresinde yapılması gerekli olan düzenleme ve tadilatları tespit etmiştik.

Bugün itibarı ile baş doktor Sn. Ersan Berksel ile birlikte hastahane çevresinde yapmış olduğumuz gezide, gerek engelli araç park yeri, gerek hasta ve engellilerin indirip bindirme yeri ve gerekse ihtiyaç duyulan rampalar için tespit edilen düzenleme ve tadilatların eksiksiz yapılmış olduğunu görmek, bizleri son derece mutlu etmiştir.

Bizleri üzen taraf ise, her zamanki gibi vatandaşlarımızın gerekli ikaz ve tabelalar olduğu halde engellilere ve hastalara ayrılmış bu yerleri duyarsızca işgal etmeleri oldu. Bu konu ile ilgili olarak Sn. Berksel’in bizlere yapmış olduğu açıklamada “ Lefkoşa Belediyesi ile yapılan görüşmede önümüzdeki haftadan itibaren zabıtaların hastahane içerisindeki bu gibi durumlara müdahale edeceğini ve ceza yazacağını hatta gerekli görülen durumlarda araçların çekicilerle alınıp başka bir yere götürülebileceğini” belirtti.

Bu nedenden dolayı önümüzdeki haftadan itibaren Lefkoşa Belediye zabıtaları Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastahanesi içerisindeki engelli park yerlerine, hasta indirme bindirme noktalarına ve rampa önlerine park eden ve engelli amblemi taşımayan tüm araçlara cezai işlem yapılacağını kamu oyuna bildirir gerekli hassasiyeti göstermelerini temenni ederim.



......................