DEVLET KENDİ ÜRETİCİSİNİ BATIRIYOR

Devlet kendi üreticisini kendi eliyle batırıyor.





Boğaztepe sakinlerinden Görkem Monargalı devletin kendi üreticilerini kendi eli ile batırdığını iddia ederek mağduriyetini anlattı.

Monargalı, Kalecik toprağına bağlı İpsaro tepesinde alt kısmına kendisine kaymakamlık tarafından verilen arazide yaşadığı sorunları Kıbrıs Time’a aktardı.

Monargalı kendi talebi üzerine İskele Kaymakamlığının arazisine 2 km uzağında bir yer tahsis ettiğini ve bu araziye de kuyu kazma izni verildiğini belirtti. Monargalı sözlerine şöyle devam etti; ‘2013 yılının Mart ayında Kaymakamlığın bize verdiği araziye kuyu kazdırdık. Buradan kendi tarlamıza kadar bahçemizi sulamak amaçlı hortumlarla hat döşedik.

Kendi baba mesleğim olan bahçecilikle uğraştığım için bu işe yatırım yaptım. Bankadan 80 bin TL borçlanarak, hem yatırım yaptım hem de mahsul etkim.

Su ile Jeoloji ve Maden Dairesi İskele Kaymakamlığından bana verdiği arazin sözleşmesini iptal etmek için görüş istedi. Bunun üzerine Kaymakamlık sözleşmeyi iptal edemeyeceklerini dile getirerek, kendilerine kuyu kazma izni verebileceklerini söyledi.

Haziran ayında 22 metre öteye gelip, kuyu kazdılar. Kazılan su yüzünden tüm suyum kısa sürede tükendi ve ektiğim mahsul kurudu. Kuyum karşı taraftaki kuyunun suyu çekmesi ile çöktü ve tüm su sitemindeki damlalar tıkandı. Var olan su kaynaklarımın tuzlanması ile de ektiğim tüm ürünler öldü. Devlet bizi çok büyük zarara uğratıldı. Tek geçim kaynağımız olan bahçecilikten beni soğuttular. Biz buradan kazandığımız para ile geçiniyorduk. Şimdi hiçbir gel,r kaynağımız kalmadı. Devlet bizi 7 dönümden fazla zarara uğrattı. Umarım yetkililer yapılan bu haksızlığa bir an önce dur der ve zararımızı giderir’