DOÇ. DR. ÇAĞLAR İSTİFA ETTİ

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi istifa şoku yaşadı. Alanında tek çocuk Onkoloji Uzmanı olan, hastaları ve
aileleri tarafından çok sevilen doç. Dr. Kudret Çağlar, sistemsizliğe isyan ederek 11 yıldır görev yaptığı hastaneden ayrılma kararıaldı, istifasını da Sağlık Bakanlığı’na sundu.

HEM ÇOCUK BÖLÜMÜNE HEM DE MAĞUSA’YA


Hastanenin çocuk bölümünde yaşanan doktor eksikliği nedeniyle bu bölümün nöbetlerinde görevlendirilmek istenen, ancak bunu
kabul etmeyen Çağlar’da bardağı taşıran son damla Onkoloji Bölümü olmamasına rağmen haftada iki gün Mağusa Devlet Hastanesi çocuk bölümüne gönderilmesi yönünde alınan karar oldu.

ÇOK SERT ÇIKTI:”HASTANE KAYNIYOR”

İstifasının ardından konuşan Çağlar, çok sert çıktı. Çağlar “Hastane kaynıyor. Kadrolar eksik, eleman yok, bu kadroların
doldurulması için kılını kıpırdatan yok. Bana sen günde 5 hasta bakıyorsun git çocuk bölümünde de bak’ dendi. Saçma sapan görevlendirilmelerle kanser yönetilmez” diye konuştu.

“BENİ DEĞİL HASTALARI CEZALANDIRDILAR”

Çağlar, “Kanserli çocuğun ne olacağı belli değil. Ölüm döşeğinde hastalarım var. Bunu ayırt edemediler. 24 saat hastamızın
yanında olmalıyız. Böyle yaparak beni değil hastaları cezalandırdılar. 6 aydır sabrettim ama başka bölümlerin açığını biz mi kapatacağız?” dedi.

AİLELER TEPKİLİ

Çağların beklenmedik istifası en çok  kanser hastası çocuklar ve ailelerinde üzüntüye sebep oldu. Çağlar için “Küçücük
yüreklerin, umutla bekleyen annelerin tek umuduydunuz” diyen aileler, “Yazıklar olsun” ifadesiyle yetkililere büyük tepki gösterdi.

SOSYAL MEDYA ARACILIĞIYLA ÖZÜR DİLEDİ 

Doç Dr. Çağlar sosyal medya aracığıyla yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı;

"Devlet hastahanesinden bu gün itibarı ile izinlerimi kullanarak resmen ayrıldım. Çağdaş anlamlı Kanser mücadelesini ülkemize getirmek kanserli çocuklarımıza bir soluk olmak için başlattığımız mücadele sadece 11 yıl sürebildi. Kanser mücadelesinin nasıl olması gerektiğini anlatık ama başaramadık. Sonunda asi olduk. Bugün Onkoloji Ünitesi olmayan Mağusa hastanesine de sürüldük. Çocuk kanser uzmanı olarak göreve alındığım hastahanede her gün 24 saat kanserli çocukların yanında oldum. Gece gündüz demedim. Yeri geldi 4 saat ne yaptın hastahanede kalp ameliyatımı bu dendi ama yılmadım. Kadrodaki tek doçent olarak tüm değer bilmezliğe kanserli çocuklar için göğüs gerdim. Ama artık hastama hata yapmaya zorlayan bir karar ile karşılaşınca noktayı koymak zorunda kaldım. TÜM KANSERLE MÜCADELE EDEN HASTALARIMDAN VE YÖNETENLERE ÇAĞDAŞ KANSER MÜCADELESİNİ ANLATAMADIĞIM İÇİN DE TÜM YURTTAŞLARIMDAN ÖZÜR DİLERİM."