CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ BARIŞ BURCU:

“CUMHURBAŞKANIMIZ GEREKLİ GÖRÜLÜRSE BARIŞ GÜCÜ, İNGİLİZ ÜSLERİ VE GÜNEY KIBRIS’LA İŞBİRLİĞİNDEN KAÇINILMAMASI GEREKTİĞİNİ İLGİLİLERE İLETTİ”

DIŞİŞLERİ MÜSTEŞARI ERÇİN: “HAVADAN MÜDAHALE İÇİN İNGİLİZ ÜSLERİNDEN YARDIM TALEP EDİLDİ”

Lefkoşa, 12 Haziran 15 (.): Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Derinya bölgesinde başlayan ve hızla yayılan yangının söndürülmesi çalışmalarında gerekli görülürse BM Barış Gücü, İngiliz Üsleri ve Güney Kıbrıs’la işbirliğinden kaçınılmaması gerektiğini ilgili makamlara iletti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu TAK’a yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın yangından haberdar olur olmaz süratle ilgili makamlarla temasa geçtiğini ve bilgi talep ettiğini; bu bağlamda Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler ve İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay’la telefonda görüştüğünü bildirdi.

Gürler ve Uluçay’ın verdiği bilgiye göre,  yangının saat 15.00 civarlarında çıktığını ve rüzgarın etkisiyle Maraş istikametine yöneldiğini kaydeden Burcu, alevlerin oteller bölgesini sarmaması ve temasın kesilmesi için bir yol açıldığını; alevlerin seyrinin denize yöneldiğini ve daha çok otların yandığını öğrendiklerini belirtti.

Burcu, “Sayın Cumhurbaşkanımız elden gelen her şeyin süratle yapılmasını, eğer herhangi bir kifayetsizlik durumu ortaya çıkacaksa Barış Gücü’nden, İngiliz Üslerinden ve Güney’den işbirliği talebine açık olmaları, işbirliğinden kaçınılmaması gerektiğini kendilerine iletti” dedi.

ERÇİN: “HAVADAN MÜDAHALE İÇİN İNGİLİZ ÜSLERİNDEN YARDIM TALEP EDİLDİ”

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin de TAK muhabirine yaptığı açıklamada, yangına havadan müdahale için İngiliz Üsleri’nden yardım talep edildiğini açıkladı.