Dereboyu'nda çocuk satıcılar, dilenciler yol kenarlarında!

Başkent Lefkoşa’nın en işlek caddesi olan Dereboyu’nda, günün en yoğun saatlerinde çocuk yaşta olan satıcılar ve cadde üzerinde kucağında küçük bebeği ile para dilenen kadınlar ortaya çıkıyor. Elinde bir göz kalemi olan ve bunu satmak için bu caddeye geldiğini söyleyen 7 yaşındaki küçük çocuk, yanımıza geldiği zaman sorduğumuz sorulara yanıt verdi ve sokağın başında abisinin olduğunu, onun da bir şeyler sattığını okuldan çıkınca buraya geldiklerini belirtti.

"Allah rızası için yardım edin" 

Anne ve babası ile bilgi vermek istemeyen çocuk, elindeki göz kalemlerinden günde üç dört adet sattığını, büyüklerin ona farklı miktarlarda para verdiklerini ifade etti. 

Daha sonra kucağında küçük bebeği ile yaklaşan kadın ise cafede oturan müşterilere, Allah rızası için yardım istediğini söyledi. 

Ekiplerimiz gerekli incelemeyi yapacak” 

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, konuyla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada bu yıl içerisinde Lefkoşa’dan böyle bir ihbar almadıklarını, gazetemizin verdiği bilgiler doğrultusunda ekiplerin harekete geçerek gerekli incelemeleri bölgede yapacaklarını söyledi. 

“Alo 183 ihbar hattı aranmalı” 

Vatandaşların böyle durumlarda Sosyal Hizmetler Dairesi Alo 183 ihbar hattını aramaları gerektiğini belirten Başkurt, özellikle çocuk yaşta yollarda dilencilik yaptırma gibi bir ihmal söz konusu ise hangi şartlarda ve kimler tarafından böyle bir duruma maruz kaldıkları ile ilgili bir soruşturma başlayacağını ve gerekli tedbirlerin alınacağını söyledi. 

“Kişilerin tespit edilmesi halinde yasal işlem başlatılıyor ” 

Küçük yaşta dilenmek ve çocuk yaşta satıcılık yapmanın yasal olarak da suç olduğuna değinen Başkurt, bu kişilerin tespit edilmesi halinde aileleri ile ilgili gerekli yasal işlem ve araştırmanın anında yapılacağını vurguladı. 
Haberal Kıbrıslı