DERE YATAĞINA YASA DIŞI İNŞAAT!

Girne-Püsküllü’deki Hasan Esat Işık Sokak sakinleri, dere yatağında yapılan isale hattının üzerine özel bir şirket tarafından yapılan inşaat nedeniyle, evlerinin her yağmur yağmasının ardından sular altında kaldığını belirtti.

Girne-Püsküllü’deki Hasan Esat Işık Sokak sakinleri isyan etti. Sokak sakinleri 2009 yılında sokağın sular altında kalmasından sonra Bakanlar Kurulu kararı ile bölgede bulunan dere yatağına yağmur sularının tasfiyesi için oluşturulan isale hattının özel bir şirkete peşkeş çekilmesine ve sokağı sel basmaması için oluşturulan hat üzerine 14 katlı inşaat başlatılmasına, “Bu kadarı da olmaz artık.
Her yağmurda evlerimizi sel basıyor. Bu hangi vicdana sığar” diye ateş püskürdü.

“Dere yatağı özel şirkete peşkeş çekildi” 

Girne-Hasan Esat Işık Sokak sakinleri 2009 yılında bölgede meydana gelen sel felaketi sonrasında sokağa Bakanlar Kurulu kararı ile boru döşenerek su isale hattı oluşturulan dere yatağının 2012 yılında özel bir şirketin 580 no’lu arazisine dahil edilmesiyle hat üzerindeki beton boruların sökülüp atılmasına ve üzerine bina ve havuz inşaatı başlanmasına tepki gösterdi.

“Bakanlar Kurulu kararı hiçe sayıldı”

Geçtiğimiz gün yine yağan yağmur sularından bir kez daha nasibini alan Hasan Esat Işık Sokak sakinleri, dere yatağına Bakanlar Kurulu kararına rağmen inşaat yapılmasına ve ne Girne Belediyesi ne de herhangi bir yetkili merciiyle iletişime geçemediklerini dile getirdiler.

“Kimseyle temaskuramıyoruz, kaderimizle baş başa bırakıldık”

Sokak sakinlerinden İnşaat Mühendisi Önder Üstün ise konu ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, “Girne’de 1 saat yağan yağmur inanılmaz bir su baskınına sebep olmuştur” dedi.

“Girne Belediyesi sessiz”

Önder, “Bu inşaatlara izin veren Girne Belediyesi’nde ise büyük bir sessizlik hakimdir. Kimse ile temas kuramadık, kendi kaderimizle baş başa bırakıldık” diye konuştu.

“Yağmur suyu isale hattı boruları sökülüp atıldı”

Her yağmur suyuyla birlikte evlerini su basan sokak sakinleri, “2009’daki sel baskınından sonra tesis edilen ve boru döşenerek su isale hattı oluşturulan dere yatağının peşkeş çekilerek 580 no’lu araziye dahil edilmesinden sonra, bu hat üzerindeki beton borular sökülüp atılmış ve üzerine bina ve havuz inşaatları başlamış ve yapılmaktadır” dedi.

Yeni Bakış - Özlem ÇİMENDAL