DENKTAŞ: “RAUF RAİF DENKTAŞ BİR KEZ DAHA HAKLI ÇIKTI”

 İngiltere’de düzenlenen referandumun Avrupa Birliği’nden ayrılma yönünde sonuçlanmasıyla ilgili olarak Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş; “Halkın verdiği bir karar. Öyle olunca da herkesin halkın iradesine saygı duyması gerekir” dedi.

“İNGİLTERE BU REFERANDUM SONUCUNU NE ZAMAN UYGULAMAYA KOYACAĞINA KARAR VERECEK”

Denktaş: “İngiltere bir referanduma gitmek suretiyle halkın Avrupa Birliği uygulamalarından rahatsızlığını ortaya çıkarmış oldu ve birlikten ayrılma kararı aldı. Şimdi artık İngiltere bu referandum sonucunu ne zaman uygulamaya koyacağına karar verecek ve ilan ettiği tarihten itibaren de iki yıl içerisinde sürecin tamamlanması lazım” dedi.

Denktaş şöyle devam etti: “Bize olan olumlu veya olumsuz etkilerini oturup değerlendirmemiz lazım. Ancak şu bir gerçek AB Adalet Divanı’nın almış olduğu kararlara uyma zorunluluğu iki yıl içerisinde ortadan kalkar.

KKTC’de mal sahibi olan İngilizlerin mallarına haciz koyma ve buna benzer sıkıntılardan kurtulabilme ihtimalinin bir kenarda olduğunu da biliyoruz. Tabi bunların tümünü incelememiz gerekir.”

“İNGİLTERE’NİN YENİDEN TOPARLANARAK ESKİSİNDEN DAHA DA GÜÇLÜ HALE GELECEĞİNE İNANIYORUM”

Ekonomik anlamda sterlinin düşüşü nedeniyle bir müddet sıkıntı yaşanabileceğine de dikkati çeken Maliye Bakanı Denktaş, İngiltere’nin doğru mali politikalarla kısa sürede yeniden toparlanarak eskisinden daha da güçlü hale gelebileceğine inanç belirtti.

“Halkın verdiği bir karar. Öyle olunca da herkesin halkın iradesine saygı duyması gerekir” diyen Denktaş, konuşmasının sonunda ise şöyle dedi:

“Yıllar önce kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş, ‘AB çatırdıyor. Yıkılacak. Bu birlik devam etmez’ demekteyken bu ülkede Avrupa Birliği’nden daha AB’ci olan kesimler ona, ‘asla böyle bir şey olmaz.

Denktaş korku salmaya çalışıyor. Artık ne söylediğini şaşırdı’ gibi cümlelerle saldırmıştı. Bugün İngiltere’nin bu kararı ile Denktaş’ın çok uzun süre önce AB ile ilgili geleceği görebildiğini bir kez daha görmüş olduk. O azılı Denktaş karşıtlarına bunu da hatırlatmakta fayda var. Bir kez daha Rauf Raif Denktaş haklı çıktı.”