Denizin Dibine Beton Döktüler
Girne Kaymakamlığı, Alsancak’taki bir restoranın önündeki hali araziye “eğlence yeri” yapılması amacıyla beton döküldüğünü tespit etti. Öte yandan, St. Hilarion Kalesi yolu üzerindeki çamlık araziye, beton mikseri tarafından atık beton boşaltıldı. Vatandaşlar her iki olaya büyük tepki gösterdi.

Alsancak'taki söz konusu alanı mühürleyen Kaymakamlık, işletme sahibiyle ilgili de pazartesi günü yasal süreci başlatacak.

Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Alsancak'taki alanın hali arazi olmasının yanı sıra doğal bir yapıya da müdahalede bulunulduğunu belirtti.

Golden Bay adlı restoranın sahibi Caner Oshan da, Girne Kaymakamlığı’nın gerekli uyarıyı yapması sonrası, söz konusu betonun yıkıldığını belirtti.

Envergil: Doğal yapı zarara uğratıldı

Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Golden Bay adlı restoranın sahibi Caner Oshan’ın restoranın işletmesini başka birine devrettiğini, o kişinin de hali arazi içerisine beton döktüğünü iddia etti.

Söz konusu yerde küçük bir koy olarak tasvir edilebilecek doğal bir güzellik bulunduğunu ifade eden Envergil, doğal yapının beton dökülerek bozulduğunu, zarara uğradığını söyledi.

Envergil, kendilerine gelen bir ihbarı değerlendirerek akşam saatlerinde denetime gittiklerini ve yerinde tespitle gerekli yasal mevzuatı başlattıklarını ifade etti.

Alan mühürlendi

Beton alanın eğlence merkezi olarak kullanılacağını düşündüklerini söyleyen Envergil, alanın mühürlendiğini, işletme hakkında da pazartesi günü yasal sürecin başlatılacağını belirtti.

Envergil, işletme sahibinin yaptığı hatayı kabul ettiğini de söyledi. Envergil, betonun sıkmaması için hemen yıkım işleminin başlatılmasını talep ettiklerini belirterek konuya Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin de dahil olabileceğini düşündüğünü ifade etti.


Başka izinsiz çalışmalar da var

Envergil, aynı bölgede başka izinsiz çalışmalar da tespit ettiklerine işaret ederek ayrıntılı araştırma sonrasında bunlarla ilgili de gerekli sürecin başlatılacağını açıkladı.

Ada Beach Hotel’in denizin içine başlattığı dolgu olayıyla ilgili hukuki sürecin sürdüğünü anlatan Envergil, konunun Hukuk Dairesi’nde olduğunu belirtti.

Envergil, Merit Hotel’in Karaoğlanoğlu’na yaptığı izinsiz restoranla ilgili de yasal sürecin, işletme sahibinin söz konusu restoranın yıkımını yapması nedeniyle davanın kapandığını söyledi.



Betonu bu kez ormana döktüler

Öte yandan beton mikseri kamyonlarının arta kalan yükünü yol kenarlarına, tarlalara, derelere dökmesi engellenemezken, bir kamyonunun yükünü ormandaki çam ağaçlarına dökmesi vatandaşları çileden çıkardı.

Gazetemizi arayan çok sayıda vatandaş, St. Hilarion Kalesi’ne çıkan yolun 200 metre ilerisinde orman içine dökülen betonun, doğaya verilebilecek en büyük zararlardan biri olduğuna işaret ederek, bu manzaranın sorumlusunun bulunup, şiddetle cezalandırılmasını istedi.

Vatandaşlar, “Çevreye saygılı ve duyarlı olmayan insanlar kendilerine de saygıları yoktur. Doğayı bile bile mahvediyorlar” derken, yetkilileri göreve davet etti.

Konuyu aktardığımız Çevre Dairesi yetkilileri, konunun kendi bilgilerine de geldiğini ve gereğinin yapılacağını belirterek, vatandaşlardan bu kişileri gördükleri zaman daireye ihbar etmelerini istedi. Yetkililer, çevreyi kirletmenin suç olduğunu bir kez daha vurguladı.



Kaynak: kibris