Gazimağusa’da dövülerek evinden zorla çıkarılan ve götürüldüğü Çanakkale Göletinde ciddi şekilde darp edilip öldürülen Nijerya uyruklu 28 yaşındaki Kennedy Taomwabwa Dede cinayetinin 7 zanlısı, sabah erken saatlerde yoğun güvenlik önlemleri altında yargı huzuruna çıkarıldı.

Adam kaçırma, ciddi darp ve adam öldürme suçları ile bir kez daha mahkemeye çıkarılan Nidai Şanlı, Ozan Körkurt, Onur Körkurt, Zekeriya Kurucu, Aydan Sel, B.Ç ve S.D aleyhine meselenin selametten yürütülebilmesi için 7 gün daha tutukluk kararı verildi.


 

Mahkemede olay ile ilgili şehadetinin sunan Gazimağusa Polis Müdürlüğü’nde görevli müfettiş Erkan Yahat, mesele ile ilgili çeşitli emare ve ifadeleri temin edecekleri şahıslar olduğunu, zanlıların serbest kalması halinde meseleye müdahale edebileceklerini söyleyerek, mahkemeden zanlıların 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Gökhan Asafoğulları ise meselenin ciddiyetine dikkat çekerek tahkikatın selametten yürütülebilmesi için tüm zanlıların poliste 7 gün süre ile tutuklu kalmasına karar
verdi.Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde görülen davada, Kennedy T. Dede’nin arkadaşları da erken saatlerde mahkeme önünde yer aldılar. Mahkeme ve çevresinde polisin geniş güvenlik önlemi alması dikkati çekti.

(MHA)