Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında “AKP’de yönetici atama yetkisi devri”yle tavan yapan kriz, dünkü ikili görüşmenin ardından sonuca bağlandı. Edinilen bilgiye göre AKP kongreye gidecek ve Ahmet Davutoğlu aday olmayacak. 1 saat 40 dakika süren görüşmenin hemen ardından AKP’de Erdoğan’a yakın ekibin kongre için imza toplamaya başladığı öğrenildi.

KONGRE KARARINI DAVUTOĞLU ALACAK

AK Parti Tüzüğü’ne göre, olağanüstü kongreye gidilebilmesi için merkez karar ve yönetim kurulunun kararı veya kongre delegelerinin en az 5’te 1’inin imzası gerekiyor. Olağanüstü kongre için üçüncü bir seçenek ise genel başkan tarafından karar alınması. Başbakan Davutoğlu’nun, MKYK’yı toplamadan doğrudan kendi yetkisini kullanarak bugün kongre kararını açıklaması bekleniyor.

Karar alındıktan sonra en geç 45 gün içerisinde olağanüstü kongrenin yapılması gerekiyor. Belirsizliğin sona erdirilmesi için bu ay sonunda kongreye gidilmesinin benimsendiği öğrenildi.

Öte yandan, dün akşam Erdoğan- Davutoğlu görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde hareketlilik gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu bazı bakanlar ve danışmanlar, geç saatlere kadar Külliye’de çalıştı.