CTP-BG’DEN DAÜ-SEN’E DESTEK…

 Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) çalışanlarının örgütlü olduğu DAÜ-SEN, üniversite çalışanlarının toplu iş sözleşmelerinin yenilenmemesi nedeniyle Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’den (CTP-BG) sorunun aşılması yönünde destek istedi.

CTP-BG’den verilen bilgiye göre, parti genel merkezinde Genel Sekreter Kutlay Erk ile görüşen DAÜ-SEN heyeti, hükümetin üniversite yönetim kuruluna baskı yapmasını talep etti.

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk de iktidar partisi olarak DAÜ-SEN ile rektörlük arasında iletişim kurup tarafların masaya oturmaları için çalışma yapacaklarını kaydetti.

ERK: “ÇALIŞMA HAYATI DÜZENE GİRMELİ”

CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, DAÜ çalışanlarının çalışma hayatlarının düzene girmesi gerektiğini kaydederek, DAÜ-SEN’in çalışanları en iyi şekilde temsil etmesini istediklerini dile getirdi.

Erk, sendika yönetiminin girişimini desteklediklerini ifade ederek, CTP’nin iktidarın büyük ortağı olmasından dolayı DAÜ Vakıf Yönetim Kurulu’na toplu iş sözleşmesi hakkında çağrı yapacağına inandığını belirtti.

Erk, tarafların bir an önce bir araya gelmeleri ve karşılıklı müzakereler sonucunda toplu iş sözleşmesi sıkıntısının giderilmesi gerektiğinin altını çizdi.