BİN 50 MEZUNLA BİRLİKTE 97 ÜLKEDEN 38 BİN MEZUNA  YAKLAŞILDI

HASİPOĞLU:  “DAÜ GAZİMAĞUSA VE KKTC’NİN GURURU, GÖZBEBEĞİ”

ÖZTOPRAK: “DÜNYA ORDUSU YARATIYORUZ”

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), 37 ülkeden olmak üzere bin 50 mezun daha verdi.  Bu mezunlarla birlikte DAÜ’nün, kuruluşundan bu yana 97 ülkeden olmak üzere mezun ettiği öğrenci sayısı da 38 bine yaklaştı.

DAÜ 2012-2013 Akademik Yılı Güz Dönemi Mezuniyet Töreni bugün yapıldı.

Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda yer alan mezuniyet törenine,  Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı’na vekaleten Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner de katıldı.

Saygı duruşu ve ardından Uluslararası Koro eşliğinde seslendirilen İstiklal Marşı ile başlayan törende, öğrenciler adına Oğuzhan Oğuz ile Pulodi Mizhgona, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak ile Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu konuştu.

Diploma ve ödüllerin verilmesinin ardından mezuniyet töreni Yeni Türkü konseri ile sona erdi.

HASİPOĞLU

Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu törende yaptığı konuşmada, DAÜ’nün ilk Vakıf Yöneticiler Kurulu üyesi olduğunu belirterek, iyi niyetli ve ahenkli çalışmalar sonucunda bugünlere gelindiğini kaydetti.

DAÜ’nün bugün çok gurur verici bir tabloya ulaştığını söyleyen Hasipoğlu, “DAÜ, özelde Gazimağusa’nın genel de  KKTC’nin gururu ve gözbebeği olmuştur” dedi.

KKTC’nin artık  eğitim adası ve üniversiteler diyarı olduğunu söyleyen Hasipoğlu, “KKTC’de bugün 8 tane üniversite vardır. 18 olsa da bir sorun olmaz. Rekabet mutlaka güzellikleri getirecektir” dedi.

KKTC’deki üniversite öğrencisi sayısının bu yıl 55 bine ulaştığını vurgulayan Hasipoğlu, yükselme trendinin devam edeceğini ifade etti.

ÖZTOPRAK

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak da, bugün 37 ülkeden 1050 mezun verdiklerini ve mezun sayısının 97 ülkeden olmak üzere 38 bine yaklaştığını ifade ederek, “Dünya ordusu yaratıyoruz” dedi.

Öztoprak, DAÜ’nün, sahip olduğu çok uluslu ve çok kültürlü yapısıyla  Balkanlar, Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika’yı içeren bölgede  uluslar arası standartlarda eğitim ve araştırma faaliyetlerinin yürütüldüğü önemli bir yükseköğretim kurumu olduğunu söyledi.

DAÜ’nün en önemli misyonunun uluslararası standartlarda akademik faaliyetlerini yürütmek olduğunu vurgulayan Öztoprak, DAÜ’nün dünya üniversiteleri içerisinde ilk bin 100 üniversite içerisinde yer aldığını vurguladı.

OĞUZ

Mezunlar adına konuşan Oğuzhan Oğuz da,  üniversite hayatı boyunca akademik eğitim yanında bağımsız yaşamayı da öğrendiklerini kaydetti.

DAÜ’de aldıkları eğitimin  kendilerine ışık tutacağını söyleyen Oğuz, uluslararası üniversite olan DAÜ’de  araştırmaya büyük önem verildiğini ifade etti.

Oğuz, üniversitede edindikleri dostlukların devam etmesi dileğinde bulundu.