Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde işçi ve memurların örgütlü bulunduğu Doğu Akdeniz Üniversitesi Birlik ve Dayanışma Sendikası (DAÜ BİR-SEN) yöneticileri Gazimağusa’dan Lefkoşa’ya yürüyüş eylemi yapıyor.

Toplu İş Sözleşmesi imzalanmadığı gerekçesiyle eylemler başlatan Sendikanın yönetim kurulu üyeleri, sabah Gazimağusa’dan başlattıkları yürüyüşü, yarın saat 10.30’da Başbakanlık önünde tamamlayacak. Eylemciler, geceyi Aslanköy yakınlarında geçirecek.

Yürüyüş öncesi Doğu Akdeniz Üniversitesi kampüsünde “DAÜ için Mağusa’dan Lefkoşa’ya yürüyoruz” yazılı pankart açıldı ve basına açıklamada bulunuldu.

DAÜ-BİR-SEN Eş Başkanı Buğu Sümen Çohar, sonuç vermeyen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ardından bir dizi eylem kararı alındığını, bu çerçevede de Mağusa’dan Lefkoşa’ya yürüneceğini kaydetti.

DAÜ-BİR-SEN Eş Başkanı Kazım Hakverdi de şubat ayında başlatılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin eylül ayına gelmesine karşın sonuçlandırılamadığına dikkat çekti.

Oluşturulan uzlaşı komisyonundan da sonuç alınamadığına işaret eden Hakverdi, bunun kendilerine ve Çalışma Bakanlığına saygısızlık olduğunu savundu.