DENKTAŞ: “MECLİSİN DAHA VERİMLİ ÇALIŞABİLMESİ ADINA KENDİ ÖZEL YÖNTEMLERİNİ GELİŞTİRMESİNİN  ÖNÜNDE HİÇBİR ENGEL YOKTUR”

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, geçen dönem Anayasa değişikliğinin hayata geçirilememesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, Anayasa değişikliğine mecliste hep birlikte oy verildiğini ancak referandum döneminde  sahip çıkılmayarak reddedilmesi için mücadele verildiğini söyledi.

Denktaş, 1990’dan beri konuşulan Anayasa değişikliğinin ilk kez geçirilme noktasına gelmesine rağmen geçirilemediğini belirterek,   “Mecliste oy veren dört parti arazide sahip çıksaydı bugün meclisin ve yargının önü açılacaktı. Milletvekillerinin dokunulmazlığı kalkacaktı. Çocuk hakları korunabilecekti. Tüm bunları içeren anayasa ve anayasa değişikliklerinin ilk adımı bizim top yökün sahip çıkmamamız nedeniyle reddedildi” şeklinde konuştu.

Meclisin daha verimli çalışabilmesi adına kendi özel yöntemlerini geliştirerek çalışmasının önünde hiçbir engel görmediğini belirten Denktaş,  iki özel sorun bulunduğunu, bunlardan birinin kamu verimsizliği, diğerinin ise eğitimdeki tıkanıklık olduğunu ve bunların üzerinde durulması gerektiğini dile getirdi.

Sistemi ve siyasilerin karşılıklı birbirlerini sorgulayarak eğitimin önünü açmaları gerektiğine işaret eden Denktaş, eğitim ve kamunun bu yıl Meclis’te özel toplantıyla değerlendirilebileceğini kaydetti.

“EĞİTİM VE SAĞLIK TÜM TASARRUF TEDBİRLERİNİN DIŞINDA KALMALI”

İstifa eden Milli Eğitim Bakanı’na yönelik eleştirileri değerlendiren Denktaş, tasarruf tedbirleri  çerçevesinde eğitim ve sağlıkta kısıtlamalar yapılamayacağını ifade ederek  “Eğitim ve sağlık tüm tasarruf tedbirlerinin dışında kalmalı” dedi.

Denktaş yaklaşan bayram nedeniyle halkın ve milletvekillerinin bayramını da kutladı.