ÜSTEL: “GAZİ MUSTAFA KEMAL’İN 1919’DA YAKTIĞI İLK MEŞALE BUGÜN BÜYÜK TÜRKİYE YOLCULUĞUNDA YENİ NESLE YOL GÖSTERİYOR”

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı ve Girne UBP Milletvekili Dt. Ünal Üstel, 10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin müreffeh ülkeler seviyesine ulaşması ve tam bağımsız, lider ülke konumuna gelmesi için büyük gayretler sarf eden, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu M. Kemal Atatürk’ü ölüm ve silah arkadaşlarını minnetle andı.

Üstel, ulusların; tam bağımsız, özgür ve demokratik geleceğe ancak özgüveni yüksek, ileri görüşlü ve yüce karakterli kahramanları sayesinde ulaştıklarını belirterek, Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da yaktığı ilk meşalenin, bugün büyük Türkiye yolculuğunda yeni nesle yol gösterdiğini kaydetti.

Üstel mesajında, “Hedeflerimizi yerine getirirken ‘Başarı, başaracağım diye yola çıkıp, sonunda başardım diyebilenindir’ sözüne uygun, genç, atılgan, çevik ve geleceğe umutla bakan Türkiye Cumhuriyeti, bugün aziz kurucusunun gösterdiği hedefe doğru adım adım ilerlemektedir. Türkiye ile birlikte Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de Anavatandan aldığı güç ile yoluna devam etmektedir” ifadesine yer verdi.

Üstel, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha özlemle andıklarını ve emanetine sahip çıkacaklarını kaydetti.