AKINCI, SEÇİM YASAKLARINA BİRKAÇ GÜN KALA YAPILAN İSTİHDAMLARI ELEŞTİRDİ

“BENİM SİZE VAADİM HAK, HUKUK VE ADALETTİR”

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, seçim yasaklarına birkaç gün kala istihdam ve arsa dağıtımları yapıldığını savunarak, ihtiyaç olması halinde bunların belli kriterlere göre belirlenmiş koşullarda seçim yasaklarından hemen önce değil, normal zamanda hayatın akışı içerisinde yapılması gerektiğini vurguladı.

Akıncı bu sabah, Kumyalı’daki Nitovikla Garden Hotel’de İskele ve Karpaz bölgesi muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Mustafa Akıncı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, belediye başkanlığı dönemindeki deneyimlerinin ışığında yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde çalışmayı her zaman tercih ettiğini kaydeden Akıncı, bu nedenle bölge muhtarlarıyla yaptığı toplantılara büyük önem verdiğini vurguladı.

Bakanlığı döneminde Karpaz için neler yapılabileceğini saptamak amacıyla Dipkarpaz’da bir toplantıda bölge insanıyla bir araya geldiklerini anımsatan Akıncı, şöyle konuştu:

“O toplantıda insanlarımız kendilerini, ‘bizim hür eşekler, kaplumbağalar kadar bile değerimiz yok’ diyecek kadar garip bir durumda hissediyorlardı. İlgi bekledikleri açıktı. Onlara, bu canlıların da turizm açısından, kendi gelecekleri açısından son derece önemli olduğunu anlattık. Bölgenin Lefkoşa’ya göre uzak olması nedeniyle görmezden gelemez, ikinci planla atılması kabul edilmezdi. Bölgede ihtiyaç doğrultusunda gerekli adımların atılması zorunluydu. O çerçevede gerekli adımları atmıştık.”

O dönemde Arch House, Turizm Okulu, Turizm Ofisi, güneş enerjisinden elektrik üretilmesi, kadınların el emeklerini değerlendirebilecekleri bir mekânın restore edilerek devreye konması, Mehmetçik Halk Plajı’nın Mehmetçik Belediyesi’ne tahsisi ve benzeri projelere imza attıklarını kaydeden Akıncı, “O nedenle bu bölgemize geldiğimde alnım açık. Buradaki yurttaşların deyimiyle devlet eli bu bölgeye o zaman uzandı” şeklinde konuştu.

“SEÇİM ZAMANLARI DOĞRU OLMAYAN ŞEYLER YAPILIYOR”

Akıncı konuşmasında, toplumun eksikliğini hissettiği en önemli konuların başında eşitlik ve adaletin geldiğini vurguladı.

Seçim zamanı hâlâ doğru olmayan adaletsiz işler yapıldığını savunan Akıncı, seçim yasaklarına günler kala yapılan istihdamlar ve arsa dağıtımlarına dikkat çekti.

 Akıncı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yasaya göre seçime altmış gün kala istihdam, iskân, silah ruhsatı, T izni gibi işlemler, menfaat amaçlarıyla yanlış yönlendirilmemesi için durdurulur. Altmış gün bir semboldür. Ancak yine beklendi ve seçime altmış beş gün kala Kıb-Tek’e, Kalkınma Bankası’na istihdam yapıldı, kırsal bölge arsası dağıtıldı. Oysa istihdama arsaya ihtiyaç varsa, bunların normal zamanda, hayatın akışı içerisinde ve parti rozetine göre değil, adil bir şekilde yapılması gerekir. Hükümetler adil olmazsa sorunların sonu gelmez, insanlar patlama noktasına gelir.”

“BENİM SİZE VAADİM HAK, HUKUK VE ADALETTİR”

Toplumun her kesiminden gelen desteğin her geçen gün daha da arttığını da ifade eden Akıncı, “Benim size vaat edeceğim, hak, hukuk ve adalet olacak. Yurttaşlar hangi partiden olursa olsun karşında bağımsız ve tarafsız bir cumhurbaşkanı olacak; adaletsizlik, ayrımcılık, haksızlık karşısında duracağım. Bölgeler arası ayrımcılık dengesizlik olmaması için uğraş vereceğim. Cumhurbaşkanının asli görevi elbette öncelikli olarak Kıbrıs sorunuyla ilgilenmektir, ancak iç konulara karşı duyarsız kalmayacak ve mümkün olduğunca halkın içinde olacağım” diye konuştu.