EROĞLU: “KIBRISLI TÜRKLER KKTC DEVLETİ KURULUNCAYA KADAR ZOR GÜNLERDEN GEÇTİ”

 Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC devleti kuruluncaya kadar Kıbrıslı Türklerin zor günlerden geçtiğine dikkat çekti. Kıbrıslı Türklerin mücadelesinin Türkiye’nin desteğiyle taçlandığını ve bugünkü noktaya gelindiğini söyleyen Eroğlu, “Kendimizi Kıbrıs’ta yaşayan Türkler olarak görüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Eroğlu kabulde yaptığı açıklamada,  Kıbrıslı Türklerin kimliğini, dilini, etnik kökenini korumaya çalıştığını vurguladı. Kıbrıs sorununda suçlu tarafın Rumlar olduğunu söyleyen Eroğlu, buna rağmen onların Avrupa Birliği’ne girmekle ödüllendirildiğini, Kıbrıslı Türklerin ise ambargolar altında olduğunu belirtti.

KIYMAZ

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Kıbrıslı Türklerin 1960’lı yıllardan itibaren yaşadığı sıkıntıları ve çektiği acıları yürekten hissettiklerini, her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

Kıymaz, KKTC’nin tanınarak tarihte yerini alacağına inandıklarını söyledi. Medyanın, tanıtımda önemli bir etken olduğuna değinen Kıymaz, Kıbrıs davasının tanıtımında üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade etti.

Kıymaz, “Türklerin son yüzyılda çok acı çekti, çekmeye devam ediyor” dedi.