EROĞLU: “DAÜ ÜLKE İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR.. GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUM”

GÜRTUĞ: “İSTİKRARLI GELİŞMENİN BOZULMAMASINI TALEP EDİYOR VE ÇALIŞANLARIN İRADESİNE SAYGI GÖSTERİLMESİNİ İSTİYORUZ.”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden gelen idari, akademik ve yönetsel pozisyonda bulunan görevlilerden oluşan heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, heyet adına konuşan Prof. Dr.Özay Gürtuğ, tüm üniversite çalışanlarının katıldığı seçimde yüzde 78 oy alan Abdullah Öztoprak’ın isminin DAÜ rektörü olarak senato tarafından Vakıf Yöneticiler Kurulu’na önerildiğine işaret ederek, seçim sonucu ortaya çıkan iradeye sahip çıkılmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise konuşmasında, “Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin ülke için büyük önem taşıdığını belirtti ve gelişmeleri yakından takip ettiğini” vurguladı.

GÜRTUĞ SÜRECİ ANLATTI

Prof. Dr. Özay Gürtuğ, konuşmasında, yeni öğretim yılına en sağlıklı bir şekilde girilebilmesi için Temmuz ayında yeni rektörlük seçiminin tamamlanması adına adım atıldığını anımsattı.

Gürtuğ, DAÜ Yasası’na göre Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun rektör atayabilmesi için DAÜ senatosunun bir önerisinin ortaya çıkması gerektiğini anımsattı.Gürtuğ, “Senato bu yetkiyi tek başına kendisi de kullanabilirdi. Ancak geçmiş yıllarda olduğu gibi yine tüm üniversite çalışanları bu sürece dahil edildi ve bir oylama yapıldı. Bu oylama sonucunda Abdullah Öztoprak leyhine yüzde 78’lik bir sonuç ortaya çıktı. Senato da bu sonuç üzerine Vakıf Yöneticiler Kurulu’na rektör olarak atanması için yeniden Sayın Öztoprak’ı önerdi” dedi.

Özay Gürtuğ, “seçim sonucu ortaya çıkan bu iradeye sahip çıkılmasını umuyoruz” dedi.

Geçmişte yaşanan sorunlara da değinen Gürtuğ, sözlerini şöyle sürdürdü:
“2009 yılında DAÜ sürekli kan kaybediyordu ve biz maaşlarımızdan feragat ettik. Bir çok arkadaşımız mecburen işten çıkarıldı. Çalışanlar bir bedel ödedi ve üniversitemizi tekrar el birliğiyle çalışılarak 11 bin olan öğrenci sayısından 19 bin öğrenci sayısına çıktı. Mali yapımızı önemli ölçüde düzelttik. Bu istikrarlı gelişmenin bozulmamasını talep ediyor ve çalışanların iradesine saygı gösterilmesini istiyoruz.”