EROĞLU: “DÜNYA RUMLARIN NİYETİNİ ANLADIĞI GÜN SORUN ÇÖZÜLECEK”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs’ta iki halkın barış içinde, yan yana yaşayabileceği bir anlaşma aradıklarını, devletin bu süreçte güçleri olduğunu vurgulayarak dünyanın Kıbrıs’ta, Rumların anlaşmaya niyetinin olup olmadığını anladığı gün, sorunun çözüleceğini söyledi.

Eroğlu, Azerbaycan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Bedrettin Guliyev’i kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yer alan görüşmede konuşan Guliyev, Kıbrıs Türk mücadele tarihinde önemli yeri bulunan Cumhurbaşkanı Eoğlu’nun Türk liderlerinden bir olduğuna da işaret ederek, Türk devletlerinin ilişkilerinin artırılması ve güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Guliyev, Kıbrıs’ın stratejik yapısı, ekonomik değerleri ve doğal zenginlikleriyle önemli bir coğrafyada bulunduğunu, bu yüzden Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda devlet çatısı altında bağımsız bir şekilde yaşamasının Türk dünyası için önemli olduğunu belirtti.

Guliyev, Azerbaycan’ın her zaman KKTC’nin yanında olduğunu da vurguladı.

EROĞLU: “ÇOK ŞÜKÜR DEVLETİMİZ VAR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, Guliyev’e teşekkür ederek, Azerbaycan’ın kardeş ülke olduğunu vurguladı ve diyalogdan yana olduklarını söyledi.

Eroğlu, Kıbrıs sorununun devam ettiğini, Rumların ortaya çıkan anlaşmaları reddetmesine ve masadan kaçmasına rağmen müzakerelerin sürdüğünü ifade ederek, “Çok şükür devletimiz var” dedi.

İki halkın barış içinde yan yana yaşayabileceği bir anlaşma aradıklarını, devletin bu süreçte güçleri olduğunu vurgulayan Eroğlu, dünyanın Kıbrıs’ta, Rumların anlaşmaya niyetinin olup olmadığını anladığı gün, sorunun çözüleceğini kaydetti.