“TÜRKİYE’YE YAKIŞIR BİR TÖREN OLDU… ÇAVUŞOĞLU UYUM İÇİNDE ÇALIŞACAĞIMIZ BİR BAKAN”

 Türkiye Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan’ın yemin törenine katılmak için eşi Meral Eroğlu ile birlikte dün Ankara’ya giden Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu KKTC’ye döndü.

Cumhurbaşkanı’nı Ercan Havaalanı’nda Meclis Başkanı Sibel Siber, hükümet adına Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Yardımcısı Tuğgeneral Erdinç Korkuter karşıladı.

Ercan’da basına açıklama yapan Eroğlu, Türkiye Cumhurbaşkanlığı devir teslim töreninde  değişik ülkelerden cumhurbaşkanı, devlet başkanı ve dışişleri bakanları, ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni bakanlarıyla görüşme fırsatı bulduğunu söyledi.

“Tören, Türkiye Cumhuriyeti’nin büyüklüğüne yaraşır bir tören olmuştur” diyen Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun dış politikayı iyi bilen bir isim olduğunu, iyi bir diyalog ve uyum içerisinde çalışacaklarına inandığını da söyledi.

Sağlığıyla ilgili bugün basında  yer alan haberlere de değinen Eroğlu, kalp ameliyatı geçirdiği Güven Hastanesi’nde kapsamlı bir sağlık kontrolünden geçirildiğini, durumunun el ve boyundaki şikayetleri haricinde iyi durumda olduğunu kaydetti.

Eroğlu, her yıl sağlık kontrolünden geçmesi gerektiğini, ancak görevinden dolayı 3 yıl aradan sonra sağlık kontrolünden geçme fırsatı bulabildiğini ekledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu’na Ankara ziyaretinde Müsteşarı Hasan Güngör de eşlik etti.