Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Kudret Özersay, sivil toplum örgütleriyle temasları çerçevesinde Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA) ve Fizyoterapistler Birliği yetkilileriyle bir araya geldi.

Seçim ofisinden yapılan açıklamaya göre Özersay, görüşmeleri sırasında Kıbrıs’ta bir kimlik mücadelesi verildiğini, sanatın da uluslararası alanda Kıbrıs Türk kimliğinin görünür olması ve  toplumlar arasında sağlıklı bir diyaloğun sağlanması açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Kudret Özersay, sanatın ve sanatçının desteklenmesinin genelde keyfi şekilde alınan kararlara kaldığını, bu nedenle de uluslarararası temsiliyet açısından en önemli unsurlardan birini oluşturan bu alanda da kayırmacılığın genel bir hastalık olduğunu savundu.

Özersay, cumhurbaşkanlığı konusundaki vizyonunda da belirttiği gibi uluslararası alanda yürütülecek sanatsal faaliyetlerin desteklenmesinde Cumhurbaşkanlığı’nın da gerekli katkıyı yapması gerektiğini dile getirdi.

Fizyoterapistler Birliği yetkililerinden yaşadıkları sıkıntıları dinleyen Özersay, özellikle bu konuda sistemsizliğin hakim olduğunu, Meclis tarafından bu konuda bir yasal düzenleme dahi yapılmamış olmasının önemli bir eksiklik olduğunu savundu.

Bazı meslek alanlarında KKTC üniversitelerinde verilecek eğitimin büyük önem taşıdığını kaydeden Özersay,  yasası Cumhurbaşkanlığı tarafından yürütülen, Başkanı ve iki üyesi Cumhurbaşkanı tarafından atanan YÖDAK’ın üniversitelerin planlı şekilde büyümesine özel bir özen göstermesi gerektiğini dile getirdi.

Özersay, göreve gelmesi durumunda YÖDAK’ın ülkedeki üniversitelerde verilen eğitimin kalitesi konusunda, öğrencilerin ve mezunların ihtiyaçlarıyla ilgili olarak çok iyi bir biçimde çalışması için uğraş vereceğini anlattı.

Uzun yıllardır bir üniversitede öğretim üyeliği yaptığını  hatırlatan Özersay “Mühendislik, tıp, eczacılık, diyetisyenlik ve fizyoterapist eğitimi verilen bu alanlardaki sıkıntıları bir akademisyen olarak bizzat biliyorum ve yakından takip ediyorum. O nedenle sorunların çözümüne halktan yetki alan bir cumhurbaşkanı olmam durumunda çok olumlu bir katkı yapacağım sözünü gönül rahatlığıyla veriyorum” dedi.

Özersay, yasal eksiklik olan konuları Meclis gündemine taşıma sözü de verdi.