SİBER: “CUMHURBAŞKANLIĞI BÜNYESİNDE KADIN ÇALIŞMA GRUBU KURULACAK”

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği’nin kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

CTP’den yapılan açıklamaya göre, Salamis Otel’de dün düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Siber, Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği’nin çok güzel işlere imza atan bir sivil toplum örgütü olduğunu dile getirdi.

Kadınlarla sohbetlerinde sivil toplumun karar mekanizmasına katılması için tüm gücüyle çalışacağına vurgu yapan Siber, cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmaları halinde Kadın Çalışma Gurubu kurulacağını ve hükümetle de istişare edilerek birçok güzel projelere imza atacaklarını kaydetti.

Kadınların karar mekanizmalarına katılmalarının önemine değinen Siber, el ele verdikten sonra başaramayacakları bir iş olmadığını dile getirdi.

YENİ DÖNEMDE KADINLARIN MİSYONU

Sibel Siber, cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulacak olan Kadın Çalışma Grubu’nun misyonunu da aktardı. Kadınların toplumu ilgilendiren her konuya ilişkin söyleyecek sözü ve yapacağı katkı olduğunu belirten Siber, bugüne kadar kadınlara hayatın her alanına etkin şekilde katkı yapmaları için fırsat verilmediğini vurguladı. Siber “İşte bu çalışma grubu ilklere imza atacak ve kadınların daha görünür ve etkin olmasını sağlayacak” dedi.

Siber, Kadın Çalışma Grubu’na bağlı kurulacak Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Tüm Ana Programlara Dahil Edilmesi İnisiyatifi, Kadın Yetkilendirme İnisiyatifi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Yaratıcı İnisiyatifi’nin kadın katılımcılığı ilkesini her alana yaymak için çalışacağını belirtti.