ÇOCUKLARDAN BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU’NA ZİYARET

  Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle çeşitli okullardan bir grup çocuk, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu  ziyaret etti.

Ziyarette, her çocuk duygularını aktardığı kartonlardaki yazılarını okudu ve bunlar Yorgancıoğlu’na sunuldu.

Çocuklar,  1996 yılında Cumhuriyet Meclisi’nde kabul edilen Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin etkin olarak yaşamdaki yerini alması; çocuk koruma yasası ve politikasının  oluşturulması; temiz ve çağdaş yaşam alanları; spor yapabilecekleri parklar-bahçeler  istediler.

Çocuklar ayrıca, çocuklara yönelik sosyal ve kültürel  etkinliklerin arttırılmasını; engelli çocuklar için  eğitimde ve yaşamın her alanında fırsat eşitliği, çocukların emeklerinin sömürülmemesini, çocukların şiddete ve istismara maruz kalmamasını talep ettiler. Çocuklar yetişkinlerin seslerine kulak vermesini, yetişkinlerin kendilerini çocukların yerine koymalarını ve karar alırken çocukları da dikkate almalarını istediler.
 
BAŞKURT

Ziyarette çocuklara eşlik eden Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt da, Daire’nin en temel faaliyet alanlarından  birinin çocuklarla ilgili  çalışmalar olduğunu söyledi. Başkurt  çocukların en güvenli ve sağlıklı ortamlarda yetişmeleri için  çalışmalarını sürdürdüklerini de ifade etti.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da çocukların kendisine de ilettikleri taleplerinin anlamlı olduğunu, bu taleplere duyarlı olmaları gerektiğini, hayat bulmaları için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Sosyal Hizmetler Dairesi’nin bu alanda verdiği hizmetin kayda değer olduğunu belirten Yorgancıoğlu, el birliği ile hem kendileri hem de çocukları için dünyayı daha iyi hale nasıl getirebilecekleri konusunda çalışacaklarını  belirtti.