Cizre'de polise bomba yüklü araçla saldırı... 

Reuters: 9 şehit, 64 yaralı

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde bu sabah PKK'liler polise bomba yüklü araçla saldırdı. Reuters ajansı saldırıda en az 9 şehit ve 64 yaralı olduğunu duyurdu.

Cizre'nin Konak Mahallesi'nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binalarının bulunduğu sokağa bu sabah saat 07.00 sıralarında bomba yüklü araçla gelen PKK'lilere polis noktasında müdahale edildi ve çatışma çıktı.

PKK'liler emniyet binalarına yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasını aşamayınca bomba yüklü aracı burada infilak ettirdi.

Kulakları sağır eden ve deprem etkisi yaratan patlamayla birlikte Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasının ön cephesi tamamen çökerken, yan tarafta polislerin kaldığı bölümler yıkıldı, malzeme deposu alev aldı. Olay yerine takviye polis ekipleri TOMA'lar ve itfaiye araçları sevk edildi. Yangına itfaiye ile birlikte TOMA'lar da su sıkarak müdahale etti.

REUTERS: 9 ŞEHİT, 64 YARALI VAR

Saldırıda bazıları enkaz altından yaralılar ambulanslarla Cizre ve çevredeki yerleşim merkezlerinde bulunan hastanelere sevk edildi. Sağlık Bakanlığı ilçeye 2 ambulans helikopter ve 12 ambulans ve sağlık ekipleri gönderdi.

Reuters, hastane kaynaklarına dayandırdığı haberinde 9 şehit, 64 yaralı olduğunu yazdı.