Bir grup genç tarafından dövülerek öldürülen ve cesedi Çanakkale Gölet’inde bulunan Nijeryalı Kennedy T. Dede davasıyla ilgili detaylar su yüzüne çıkıyor


Çanakkale Gölet’inde cesedi bulunan Nijeryalı Kennedy T. Dede’nin soruşturmasına dün de devam edildi. Otopside Nijeryalı Kennedy T. Dede’nin başına aldığı darbeler sonucu öldüğü tespit edildi. 

Polis, 7 zanlı tarafından evinde dövülen Dede’nin Çanakkale Gölet’ine götürüldükten sonra ölene kadar dövüldüğünü ortaya çıkardı. Polisin devam ettirdiği soruşturmada sır perdesi de yavaş yavaş aralanıyor. 

BİRİ GÜNEYE KAÇTI 

Aranan zanlılardan A.S (K-28) önceki akşam saatlerinde Pile’de yakalandı. Polise göre, N.Ş (E-28) zanlı 30 Ocak 17.00’da Akyar Kara Sınır Kapısı’ndan Güney’e kaçtı. 
Polisin olay kapsamında aradığı diğer zanlılar O.K (E-21) ve S.D (K-17) yakalanarak dün mahkemeye çıkarıldı. 

BUGÜN YENİDEN MAHKEMEYE ÇIKACAKLAR 

A.S (K-28), O.K (E-21) ve S.D (K-17) hakkında mahkeme 1’er gün tutukluk süresi verdi. Soruşturmada tutuklu sayısı 6’ya yükselmiş oldu. Zanlıların 6’sı birden bugün yeniden mahkemeye çıkarılacak. 

EVİNDEN KAÇIRILDI, ÖLENE KADAR DÖVÜLDÜ 

Olayın soruşturmasını yürüten Tahkikat Subayı Müfettiş Erkan Yahat mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Zekeriya Kurucu, Ozan Körkurt ve B.Ç’nin yanlarında tespit edilemeyen 2 erkek ve 2 bayanla birlikte 29 Ocak tarihinde saat 21:45’te Kali Land bölgesinde bulunan Kuzenler Apartmanı Daire 7’de ikamet eden Kennedy Taomwabwa’yı evi içerisinde darp ederek rızası hilafına zorla evden çıkardıklarını açıkladı. Zanlı Kurucu, Körkurt ve B.Ç’nin aranmakta olan diğer 4 zanlı ile birlikte Dede’yi darp ederek evden çıkarmasından sonra zanlı Zekeriya Kurucu’ya ait GU 042 plakalı araca zorla bindirerek kaçırdıklarını belirten Yahat, Dede’yi Çanakkale Göleti’ne götürdüklerini ve orada da Dede’yi ciddi şekilde darp ederek ölümüne neden olduklarını açıklamıştı. 

Evinden dövülerek kaçırılan ve götürüldüğü Çanakkale Göleti’nde de öldürülene kadar dövülen Dede’nin ise alacak verecek yüzünden öldürüldüğü, bu vereceğin ise uyuşturucu borcu olduğu iddia ediliyor. 

Star Kıbrıs