ÇEVRE BAKANI OLAYA EL KOYDU

KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

DİNÇYÜREK : GEÇİCİ İZİN VERİLDİ. BAZ İSTASYON İZİN BİTİMİNDE KALDIRILACAK.

Telsim tarafından Girne bölgesine Orman Dairesine ait araziye dikilen ve bölge halkında infial yaratan mobil baz istasyon sorununa Çevre Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek el koydu.

Kıbrıs Manşet'e konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çevre Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, mobil baz istasyonun ölçüm amaçlı Orman arazisine konulduğunu ve Ekim sonuna kadar izin verildiğini belirterek iznin bitimi ile birlikte bölgeden kaldırılacağını ifade etti.

Telsim'in insan sağlığını hiçe sayarak bölgede infial yaratan uygulması ile ilgili Kıbrıs Manşet'e konuşan bölge halkı evlerinin çok yakınına Orman arazisine ticari amaçlı konulan baz istasyonun çevreye verdiği etkilerden ve çocuklarının sağlığını olumsuz etkileyecek olmasından tedirgin olduklarını belirterek Çevre Bakanını göreve çağırmışlardı. 

Dinçyürek : " Mobil Baz İstasyon Kaldırılacak."

Haberimizin ardından Kıbrıs Manşet'in ulaştığı Çevre Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Orman Dairesi müdürlüğü tarafından mobil istasyonun ekim ayı sonuna kadar ölçüm amaçlı orman arazisi üzerine konulmasına izin verildiğini belirterek iznin bitmesinin ardından mobil baz istasyonun bölgeden kaldırılacağını açıkladı.