Çek hırsızları tutuklu yargılanacak

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet - Özel Haber

Lefkoşa Çağlayan Bölgesinde faaliyet gösteren, İtimat Otobüs İşletmelerine ait ofisin kapısını kırarak içeriden bankalara ait çekler ve gümrük dairesine ait torbaları çalan zanlılar Süleyman Yılkar ve Alisher Eymirov teminat maksatlı dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar. 

 Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Aygün Karagil olayla ilgili bulguları aktardı. Karagil huzurda bulunan zanlılar Süleyman Yılkar ve Alisher Eymirov'un 29 - 30 Ekim tarihinde saat 19.00 - 16.30 saatleri arasında Lefkoşa Çağlayan Bölgesinde faaliyet gösteren, İtimat Otobüs İşletmelerine ait ofisin önce elektrik panosundaki sigorta sökülerek alarımı devre dışı bırakıldıktan sonra kapısını kırarak içeri girdiklerini söyledi. Polis zanlıların içeriye girdikten sonra konu yerde  muhafaza edilen ve Mağusa'da faaliyet gösteren altı bankaya ait takasa gönderilen 492 adet,  2 milyon 869 bin 174 TL, 39 bin 733 Sterlin ve 2 bin 358 Dolar meblağlı çek yaprakları ile Gümrük dairesine ait olan bir torbayı da çaldıklarını belirtti. Polis memuru Karagil mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını zanlıların benzer suçlardan Ağır Ceza mahkemesi huzurunda yargılanmalarının sürdüğünü belirterek tutuklu yargılanmaları talebinde bulundu.

 Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar teminata bağlanmalarına rağmen suç işlemelerini dikkate alarak davalarında hazır olmaları maksadı ile 2 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemelerine emir verdi.