ÇAVUŞOĞLU: “BİR TEK SPORCUNUN BİLE ALKOL ALDIĞINI İSPAT EDERLERSE KULÜBÜ KAPATIRIZ”

“GENCAY EROĞLU YARGISIZ İNFAZ YAPTI. GÖNYELİ KULÜBÜ VE CAMİASINDAN ÖZÜR DİLEMELİDİR”

Gönyeli Spor Kulübü Başkanı Mustafa Çavuşoğlu, Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu’nun yargısız infaz yapmakla suçlayarak, “Kantara Gençlik Kampı’nda tek bir sporcumuzun alkol kullandığını ispat etsinler kulübü kapatmaya hazırız” dedi.

Çavuşoğlu, Gencay Eroğlu, Gönyeli Kulübü ve camiasından özür dilememesi durumunda, bu işin peşini bırakmayarak sonuna kadar mücadele edeceklerini açıkladı.

Gönyeli Spor Kulübü Başkanı Mustafa Çavuşoğlu, Gençlik Dairesi’ne bağlı Kantara Gençlik Kampı’nda yaşanan olaylar ve Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu’nun “Gönyeli Spor Kulübü mangal yakmak ve alkol tüketmek isteminde bulundu; kamptan atılmadılar” şeklindeki açıklamalarına bugün düzenlediği basın toplantısında yanıt verdi.

Basın toplantısında, Gönyeli Teknik Direktörü Mustafa Gençay, Yardımcı Antrenör Okan Atav ve Gönyeli Futbolcusu Coşkun Ulusoy da hazır bulunarak kampta yaşananlar hakkında bilgi verdi.

ÇAVUŞOĞLU

Gönyeli Spor Kulübü Başkanı Mustafa Çavuşoğlu yaptığı açıklamada,  iddia edildiği gibi Gönyeli sporcularının hiç birinin kampta alkol talebi olmadığını, alkol kullanmadıklarını ifade ederek, “Kampta kameralar vardır. Alsınlar bütün kameraları incelesinler. Bir tek sporcumuzun bile alkol kullandığını ispat ederlerse biz bu kulübü kapatmaya hazırız” dedi.

Kendilerinin kulüp olarak 4-8 Eylül tarihleri arasında kamp yapmak için Gençlik Dairesi’ne başvurduklarını ve belirtilen tarihte kampa başladıklarını, Cuma günü ise akşam sporculara kebap yapmak için izin aldıklarını ve gerekli hazırlıkları yaptıklarını anlatan Çavuşoğlu, ancak öğleden sonra oraya gelen Orhun Mevlit’in, CTP Gençlik Kolları’ndan 80 kişilik grubun geleceğini o nedenle kebabı gece karanlığında Kantara Kalesi’nin altında bulunan bir piknik alanında yapmalarını istediğini söyledi.

Orada gece ateş yakmanın risklerine işaret ederek, gelecek olan grup rahatsız olacaksa onlar yemeklerini yedikten sonra kebapları  yapabileceklerini, ancak bunun kabul görmediğini belirten Çavuşoğlu,  bunun üzerine 12.30 sıralarında kamptan ayrılma kararı aldıklarını, ancak Gönyeli’ye gelene kadar bütün sitelerde “Gönyeli Spor Kulübü alkol nedeniyle kaptan atıldı”  şeklinde haberlerle karşılaşarak büyük şok yaşadıklarını belirtti.

Yapılacak kebap partisinde kesinlikle alkol kullanımına ilişkin bir talepleri bulunmadıklarını, yaşananların bundan ibaret olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “Ancak Gencay Eroğlu kulübümüzle hiçbir temasa geçmeyerek tamamen Orhun Mevlit’in verdiği yanıltıcı bilgilerle  tek taraflı infaz yaparak kulübümüzü ve camiamıza büyük zarar vermiştir” dedi.

Kendisinin de kamp süresince orda bulunduğunu, gittikleri gün kendisi iç0mek için getirdiği biralar, konusunda kamp sorumlusunu bilgilendirdiklerini ve aldıkları izin sonrasında biraları kantine koyduklarını ve bundan sporcuların bile haberi olmadığını kaydeden, hatta kantinin anahtarını bile kendilerine verildiğini ifade eden Gönyeli Spor Kulübü Başkanı Mustafa Çavuşoğlu, Amcaoğlu, “Bize müsaade edilmeseydi o biraları oraya koymazdık. Bunun dışında sporcuların alkol kullandığı, alkol talep edildiği gibi iddialar tamamen asılsızdır. Yanıltıcı bilgilere dayanarak açıklama yapan Gencay Eroğlu’nu protesto eder, kendisini camiamızdan özür dilemeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, bu yapılmaması durumunda  bu işin peşini bırakmayacaklarını, ellerinde çok ciddi bazı belge ve bilgiler olduğunu, gerekirse bunları da açıklayacaklarını savunarak, “Mazisi şampiyonluk ve başarılarla dolu bir camiayı bu kadar küçük düşürmeye kimsenin hakkı yoktur” dedi.

Kampta başta su sıkıntısı olmak üzere bazı sıkıntıları da yaşadıklarını, sadece yemeklerden memnun  kaldıklarını kaydeden Çavuşoğlu, 4 günlük kamp için  ödedikleri 3 bin 850 TL’yi geri talep edeceklerini de açıkladı.

Teknik Direktörü Mustafa Gençay ise iki buçuk gün kaldıkları kampta gerek teknik heyetlerini gerekse sporcularının alkol kullanma veya talep etme gibi bir durumlarının söz konusu olmadığını söyledi.

Futbol takımlarında 2 öğretmen, kalan sporcularının da büyük bölümünün üniversite öğrencisi olduğunu  ve hepsinin sorumluluklarının bilincinde olduğunu kaydeden Gençay, Gencay Eroğlu’nun şahsı ile ilgili bir sorunları bulunmadığını, ama kimsenin yalana dolana başvurmaması gerektiğini savundu.

“Bir gerçek var Gönyeli kamptan kaçmadı, kaçırıldı. Hem futbolcularımız hem de camiamız mağdur oldu”  diyen Gençay, da Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu’nun Gönyeli Kulübü ve camiasından özür dilemesi gerektiğini ileri sürdü.

Geançay, yaşanan olayda bir art niyetin söz konusu olduğu inancını dile getirdi.

Gönyeli Yardımcı Antrenörü Okan Atav ise, hiçbir futbol takımının teknik heyeti ve idarecilerinin böyle bir şeye müsaade etmesinin söz konusu olamayacağını, böyle bir şeyin talep edilmediğine kamp görevlilerinin şahit olduğunu söyledi.

Okan Atav, basının da bu gibi konularda karşı tarafın görüşünü alarak yayın yapmasını beklediklerini, bu yapılmada haber çıktığı için üzgün olduklarını kaydetti.

Gönyeli futbolcusu Coşkun Ulusoy ise asıl mağdur olan sporcuların olduğunu faceebook’ta akıl almaz yorumlar yapıldığına işaret ederek, ciddi bir yanlış yapıldığını söyledi.

Kendisinin bir öğretmen aynı zamanda sporcu olduğunu, gençlere kötü alışkanlıklar dışında iyi ve güzel şeyler öğretmek için sürekli bir uğraş içinde olduklarını vurgulayan Coşkun Ulusoy, “Kampa gittiğimiz ilk gün yemek yanında kola verilmişti. Biz zararlı olduğu için kolaları kaldırarak futbolcularımıza meyve suyu verilmesini sağladık. Böylesine hassas davranmamıza rağmen, hak etmediğimiz  bir suçlamayla karşı kaldığımız için çok üzgünüz” şeklinde konuştu.