Ülkemizi etkisi altına alan olumsuz hava şartları inanılmaz boyutlarda maddi zarar yanında 4 gencimizin canına mal oldu. Her kesimden çeşitli tepkiler ortaya çıkarken KIBRIS MANŞET olarak geçtiğimiz yıl gündeme getirdiğimiz bir ayrıntıyı bugün yine gündeme getirmeyi bir borç biliriz. Haspolat göleti daha henüz beklenen yağmurlar yağmadan taşmak üzere... Haspolat göletinin tahliyesini sağlayan dere yatakları ise at harası yapılmak için dolgu yapılarak kapatılmış durumda.

Dereler ve göletlerle ilgili yaşanmış kötü tecrübeler henüz tazeyken gölet alanlarına stabilize yol yapanlara karşı devletin ilgili birimlerinin sessizliği dikkatlerden kaçmıyor. Orman Dairesi , Lefkoşa Kaymakamlığı ve Çevre Dairesinin doğa katliamına karşı sessizliğinin sebebi merak edilirken, olası bir taşkın sonrası seller altında kalacak Haspolat hayvancılık bölgesi, burada yitirilip gidecek canların sorumluluğunu kim veya kimler alacak ???

KIBRIS MANŞET olarak Lefkoşa Kaymakamlığını ve bağlı olduğu İçişleri Bakanlığını, Orman Dairesi ve Bağlı olduğu Tarım Bakanlığını, Çevre Dairesi ve Bağlı olduğu Turizm ve Çevre Bakanlığını göreve çağırıyoruz. Felaket yaşandıktan sonra hamaset nutukları atmak yerine ben geliyorum diyen felakete karşı önlem alınız. Dere yataklarını ve Gölet alanlarını kapatmak yol yapmak kimsenin haddi değildir, buna müsaade edilmemelidir.