Çaluda: Karpaz'daki arazi bu fotoğrafın diyeti midir ?

UBP Lefke Milletvekili Aytaç Çaluda bütçe görüşmeleri sırasında çok tartışılacak iddiaları gündeme getirdi. Çaluda meclis kürsüsünden gündeme taşıdığı iddiada Siber Hükümeti döneminde anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle kira mukavelesi feshedilen arazinin 4 katının Halkın Partisi Dipkarpaz koordinatörüne verileceğini söyledi. 2013 yılı Mayıs ayında İrsen Küçük hükümeti tarafından Coşkun Güngör'e kiralanan yaklaşık 2 dönümlük parsel Temmuz 2013 tarihinde Başbakan Sibel Siber Hükümeti tarafından eşdeğere kaynak teşkil eden arazilerin kiralanması anayasaya aykırıdır gerekçesiyle iptal edilmişti.

ERHÜRMAN'IN BÜYÜK SINAVI!

Kurulduğu günden beri kiminizi mahalleye kiminizi de mahkemeye vereceğiz söylemiyle halktan oy alan HP Genel Başkanı Dışışleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Kudret Özersay'ın bu sefer sözkonusu kendi partisinin Dipkarpaz sorumlusu ve kurulduğu günden beri en büyük destekçisi olan Coşkun Güngör'e 7 buçuk dönüm arazinin kiralanması için Bakanlar Kurulundan karar geçirdiği iddiaları önümüzdeki günler için büyük bir sınav niteliği taşımaktadır.

UBP Milletvekili Çaluda'nın iddialarına karşılık sözlü olarak Coşkun Güngör'ü tanımadıklarını ima eden HP Milletvekillerinin konudan bihaber davranmaları sosyal medyadaki fotolarla yalanlandı. İrsen Küçük hükümeti tarafından 2 dönüm olarak kiralanan arazi, Siber Hükümeti tarafından anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle kira mukavelesi feshedilen arazinin yanındaki 5 dönüm de ilave edilerek 7 buçuk dönüm olarak aynı şahısa kiralama girişimi konu şahıs HP koordinatörü olunca anayasaya uygun mu oluyor sorusunu akla getiriyor ve Özersay'ın ciddi bir sınavı olarak önümüze çıkıyor.

TEK MÜRACAAT GÜNGÖR'ÜN

Mecliste gündeme gelen iddiaya karşın iddiaların asılsız olduğu yönündeki Halkın Partisi cephesinden gelen savunmalar ise yine havada kaldı. KIBRIS MANŞET muhabirinin Maliye Bakanlığına yakın kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre konu arazi için Coşkun Güngör'ün hiçbir ilan ve duyuruyu beklemeden 2 parsele birden müracaat yaptığı, konu bakanlar kurulu kararının kendisi için çıkarıldığı iddiasında bulunarak müracaatının biran önce sonuçlanması için baskı kurduğu öğrenildi .