“ÇALIŞMA HAYATINDA İNSAN İLİŞKİLERİ” KONULU KONFERANS GİRNE BÖLGESİ DEVLET ÇALIŞANLARINA VERİLDİ.

Çalışanlara, British University of Nicosia ve Girne Kaymakamlığı İşbirliğinde hizmetiçi eğitim verildi.

 

British University of Nicosia (BUN) ve Girne Kaymakamlığı işbirliği ile Girne bölgesinde hizmet veren memurlara yönelik düzenlenen hizmetiçi eğitim konferanslarından birincisi BUN Girne kampüsünde gerçekleşti. 

Katılımcılara Eğitim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr.  Kamile Bahar Aydın tarafından “Çalışma Hayatında İnsal İlişkilerinde Altın/Bilimsel Kurallar” konulu bir seminer verildi.

Psikoloji alanındaki bilimsel bulguların çalışma hayatına, özellikle de memurlarla halk arasındaki ilişkiye uyarlandığı sunumda, Dr. K. Bahar Aydın “iyi bir ilişkinin/iletişimin gerek hizmet sunulan halkın ve çalışanların ruh sağlığına gerekse hizmet kalitesine büyük bir katkı yapacağına” dikkat çekti.   

Konferansta katılımcıların  yanısıra Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, BUN CEO’su Prof. Dr. Hülya Harutoğlu, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Barış Öztürk, Mütevelli Heyeti üyesi Fatma Özok ve birçok öğretim üyesi de hazır bulundu.

Kaymakam Envergil: “ Hizmetiçi eğitim çalışmaları bizler için büyük öneme sahiptir”

Girne Kaymakamı Mehmet Envergil yaptığı açılış konuşmasında, British University of Nicosia (BUN) ve Girne Kaymakamlığı arasında geliştirilen kurumsal işbirliği çerçevesinde çalışanlara yönelik hizmetiçi eğitim seminerlerinin devam etmesini arzu ettiğini belirtti. Envergil, “Devlet dairelerinde özveri ile çalışan ve Girne’de sadece Kaymakamlık binasında değil farklı dairelerde de görev yapan çalışanların böylesi bir konferanstan yararlanmaları çok önemlidir. Eğitim hepimiz için hayatın her anında devam eden bir süreçtir. Kendimizi geliştirmemiz son derece önemlidir. Üniversitelerimizin bu konuda bizlere sağladıkları imkanlar ve desteklerden dolayı teşekkür ederim” dedi.

 

 

British University of Nicosia (BUN) CEO’su Hülya Harutoğlu’da konuşmasında üniversitelerin sadece kendi içlerine kapanık, yaşadığı kente sahiplenmeden eğitim veren bir yapıda olmaması gerektiğini vurguladı.

Harutoğlu: “ “Ürettiği bilimsel bulgu ve yaklaşımlarla ülke ve bölge insanlarına katkı koymayı hedefleyen British University of Nicosia (BUN), eğitime başladığı bir yıl içinde hem kamu sektörü hem özel sektörde birçok paydaşla işbirlikleri geliştirdi, gerek sosyal sorumluluk projeleri gerekse çeşitli kesimlere yönelik yaygın eğitim programlarıyla çok sayıda çalışmaya imza attı. Bundan sonrada benzer konularda çalışmalarımız devam edecektir. Yaşadığımız kente sahip çıkmak olmazsa olmazımızdır” dedi.

Girne ilçesinde bulunan devlet dairelerinde görev yapan çok sayıda çalışanın katıldığı konferans sonunda çalışanlara katılım sertifikaları verildi.